Există nenumărate moduri și rețete de a prepara astfel de rulade, fie din pui întreg, carne tocata de pui sau file de pui. Unul dintre avantajele acestui fel de mâncare este că poate fi pregătit din timp sau cu doar o oră înainte de sosirea oaspeților, tot ce rămâne de făcut este să coaceți rulada în cuptor. Pentru umplutură, puteți folosi orice ingrediente vă plac.
Ingrediente:
- Ouă – 4 buc
- Smântână – 200 g
- Cascaval – 400 g
- Usturoi uscat – 1 linguriță
- Oregano – 1 linguriță
Umplutură:
- Piept de pui – 600 g
- Bacon – 200 g
- Ceapă – 200 g
- Morcov – 300 g
- Sare – 1/2 linguriță
- Khmeli-suneli – 1 linguriță
- Usturoi uscat – 1/2 linguriță
Mod de preparare:
Tăiați subțire pieptul de pui. Amestecați sarea, piperul negru, usturoiul uscat și khmeli-suneli. Presărați fiecare bucată de file pe ambele părți.
Tăiați mărunt ceapa, dați pe răzătoare morcovul. Tăiați baconul în bucăți mici și prăjiți.
Apoi adăugați ceapa, morcovul și caliti până se înmoaie. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcorească puțin.
Într-un castron, amestecați ouăle, smântâna, oregano și usturoiul uscat. Amestecați cu un tel, nu e nevoie să adăugați sare. Adăugați cascavalul ras și amestecați bine din nou.
Turnați amestecul de ouă și brânză pe o tavă de copt (33×40 cm), acoperită cu hârtie de copt, și distribuiți uniform pe întreaga suprafață.
Coaceți în cuptorul bine încălzit la 180°C timp de 20 de minute.
Scoateți blatul de cascaval gata de pe tavă, acoperiți cu folie și întoarceți rapid. Întindeți pieptul de pui peste blat.
Apoi distribuiți uniform umplutura de legume, lăsând o margine de 4-5 cm. Apăsați ușor fileul de pui și rulați strâns rulada.
Înfășurați-l în aceeași folie, transferați pe tavă și coaceți la 180°C timp de 50 de minute.
Apoi scoateți folia, măriți temperatura la 200°C și coaceți ruloul încă 10-15 minute.
Cum vi se pare această rețetă? Aștept cu nerăbdare răspunsurile dvs. în comentarii.
Poftă bună, mâncare delicioasă și dispoziție bună tuturor!