Acesta este cel mai gustos rulou de carne pe care l-am încercat vreodată! Umplutura foarte gustoasă și carnea suculentă se completează perfect una pe cealaltă. Haideți să începem prepararea!
Ingrediente:
- Carne de porc – 1 kg
- Ulei de floarea-soarelui – 80 ml
- Usturoi – 8 căței mari
- Coaja de la o lămâie
- Ardei iute chili – 1/2 linguriță
- Rozmarin uscat – 1/2 linguriță
- Bacon crud – 100 g
- Sare și piper negru
- Suc de lămâie – 2 linguri
- Mărar – 1 legatura
Mod de preparare:
Iau o bucată de porc cu conținut minim de grăsime și o tai treptat, formând un strat subțire de carne. Apoi fac tăieturi pe carne. Tai stratul dar nu până la capăt, 3/4 din grosimea bucății (in romburi).
Bat carnea de porc cu un ciocan de șnițele.
În continuare, prăjesc în ulei usturoiul și coaja rasă de la o lămâie. Le prăjesc timp de câteva minute, apoi adaug rozmarin uscat și ardei iute chili. Prăjesc totul încă 3 minute la foc mediu.
După aceea, separ usturoiul prăjit cu condimente de ulei. În blender, mărunțesc baconul, apoi adaug amestecul de usturoi.
Pornesc robotul din nou pentru 2-3 minute. Umplutura pentru rulou este gata. Este foarte aromată!
Freacă carnea pe ambele părți cu sare și piper negru.
Apoi, unul dintre părțile ruloului o ung cu umplutura pregătită în prealabil. Strang bine carnea cu umplutură în rulou. Leg ruloul cu ață în mai multe locuri.
Coc ruloul timp de 90-120 de minute la o temperatură de 150-160 de grade Celsius. Apoi îl scot, îl acopăr cu folie și îl las să stea 10 minute (fără cuptor).
În timp ce ruloul ‘se odihnește’, prăjesc în uleiul de usturoi lămâia timp de 4-5 minute la foc mediu.
Apoi storc sucul din lămâie. Pregătesc sosul pentru rulou. Amestec uleiul de usturoi, sarea, piperul, sucul de lămâie și mărarul.
Prăjesc ruloul în ulei de usturoi pe toate părțile până se rumenește, câte 3-5 minute pe fiecare parte.
Apoi îndepărtez sfoara folosind foarfeca. Tai ruloul în bucăți porționate și îl stropesc cu ulei.
Poftă bună, dragi cititori! Aceasta este o rețetă foarte gustoasă de carne. Carnea de porc suculentă, umplutura aromată și uleiul picant se combină și se completează perfect una pe cealaltă.