Am fost cucerita de această prajitura cu aromă de Cappuccino! Iși păstrează forma bine și se taie frumos.
Blaturile sunt incredibil de moi și pufoase iar crema are o aromă delicioasă de cappuccino! Va recomand sa o incercati pentru a va indulci musafirii si familia.
Ingrediente:
Cremă:
- 1200 ml lapte
- 3 pachete de budincă, 40 g fiecare
- 180 g zahăr
- 1 lingură făină
- 1 lingură amidon de porumb
- 5 linguri pline cu pudră de cappuccino (eu folosesc cu aromă de ciocolată)
- 300 g unt
Prepararea cremei:
Într-o cratiță cu fund gros, torn lapte, adaug zahăr, budincă, amidon de porumb și făină. Amestec și încălzesc pe foc mediu. Amestecând constant, aduc la o consistență groasă. Acopar cu folie de plastic în contact cu crema și las să se răcească.
Blat de cacao:
- 6 ouă
- 140 g făină
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 lingurițe praf de copt
- 130 g zahăr
- 2 linguri pudră de cacao
Preparare blat de cacao:
Bat albușurile spumă, cu mixerul, adăugând treptat zahăr. Apoi reduc viteza mixerului și adaug gălbenușurile.
Separat amestec făina, amidonul, cacaoa și praful de copt. Adaug treptat ingredientele uscate și mixez.
Pun hârtie de copt într-o formă (23×33 cm) și torn aluatul. Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Răcesc blatul și îl tai în două straturi egale.
Ingrediente blat alb:
- 4 ouă
- 80 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 130 g făină
Mod de preparare:
Bat albușurile spumă cu mixerul, adăugând treptat zahărul și bat până se formează vârfuri stabile. Apoi reduc viteza mixerului și adaug gălbenușurile. Adaug făina și praful de copt. Mixez la cea mai mică viteză.
Torn aluatul în aceeași formă. Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Continui prepararea cremei. Bat untul moale până devine spumos cu mixerul. Fără a opri baterea, adaug treptat amestecul preparat.
La final, adaug cappuccino și amestec.
Asamblez prajitura – Ung primul blat de cacao cu cremă, pun deasupra blatul alb și de asemenea ung cu cremă. La final, pun stratul de ciocolată și ung întreaga prajitura cu cremă, sus și pe laturi.
Decorez după dorință. Pun prajitura în frigider pentru 6-8 ore, mai bine peste noapte. Poftă bună!