Aceasta reteta o stiu de la bunica mea insa ea umplea cornurile cu gem sau cu magiun iar eu, de cele mai multe ori, le umplu cu ciocolata. Dar, chiar si asa, cu orice alegeti sa le umpleti, acestea sunt foarte pufoase si moi la interior.
Minunate pentru orice moment al zilei si pot fi servite chiar si la micul dejun, alaturi de o cana de lapte cald. Apropo, ies delicioase si umplute cu branza de vaci.
Cornuri cu ciocolată într-un mod simplu și super delicios, cu ingrediente disponibile! Incredibil de delicioase și frumoase, le pregătesc mereu copiilor pentru școală!
Ingrediente:
- 250 ml lapte cald
- 1 lingurita drojdie uscată (7 g)
- 1 albuș de ou
- 8 g zahăr vanilat
- 3 linguri zahăr granulat
- 4 linguri ulei
- 500 g făină
- 1 linguriță rasa cu sare
- 40 g unt (topit)
- 2 linguri amidon de porumb
- ciocolată
- zahăr pudră
- gălbenuș + 1 lingură lapte
Preparare:
Într-un bol, adaug lapte cald, drojdie, zahăr vanilat și zahăr și amestec. Apoi adaug ulei și albuș de ou.
Adaug făină și sare, frământ aluatul, acopăr cu folie de plastic și las să se odihnească timp de 1 oră pentru a creste frumos.
Dupa ce a crescut suficient si si-a dublat volumul, incep sa formez bile din aluat. Aceste bile le intind in foi (nu foarte groase dar nici subtiri).
Ung prima foaie cu unt topit la temperatura camerei și presar cu amidon de porumb. Pun a doua foaie deasupra și fac la fel cu ea. Suprapun toate foile împreună, una peste alta.
Mai întâi apăs toate foile cu mâinile. Apoi le întind într-o foaie mai mare și mai uniformă. Tai în 16 triunghiuri și fac o tăietură mică în partea de sus a fiecăruia.
Pun ciocolată (voi le umpleti cu ce doriti) și rulez cornurile.
Pun hârtie de copt în tava și așez cornurile – las distanta intre ele. Le ung deasupra cu amestecul de gălbenuș și lapte. Le pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.
Presar cornurile gata coapte, cu zahăr pudră si ies incredibil de delicioase! Pofta buna!