Vă voi arăta un desert ușor și delicat: clătitele noastre mici cu o umplutură incredibil de delicată de brânză. Le fac foarte repede, și sunt mâncate chiar și mai repede! Absolut delicioase!
Ingrediente pentru clătite:
- 4 ouă
- 1 litru de lapte
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 25 g de ulei
- 5 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 200 g de făină
Umplutură:
- 700 g de brânză de vaci (asigurați-vă că nu este lichidă. Trebuie să fie fără zer)
- 350 g de banane
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 100 g de zahăr pudră
- un praf de vanilie
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță de griș
- 100 g de unt topit pentru ungerea clătitelor
Preparare:
Clătite:
Mixez ouăle cu sare și zahăr folosind un mixer. Adaug făina și amidonul în părți. Framânt cu mixerul.
Torn treptat laptele și amestec.
La final, adaug uleiul și amestec. Las aluatul să stea 15-20 de minute.
Dupa ce a trecut timpul de „odihnă”, incălzesc puțin ulei intr-o tigaie antiaderenta și prăjesc clătitele – daca aveti o tigaie foarte buna, nu mai este necesar sa folositi ulei atunci cand le prajiti.
Umplutură:
Pasez brânza într-un blender sau cu un mixer vertical. Adaug coaja de lămâie, gălbenușul, vanilia, zahărul pudră și grișul și amestec. Tai bananele în cubulețe mici și le amestec cu brânza.
Tai clătitele în 4 părți. Pun umplutura de brânză și rulez clătitele.
Așez clătitele într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Le ung cu unt topit. Acopăr cu folie de aluminiu. Coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 45 de minute. Clatitele sunt delicioase atat fierbinti cat si reci.
Va doresc poftă bună!