O prajitura cremoasa si delicata făcut după o rețetă italiană. Arată de parcă e cumparata din cofetărie, dar se face în câteva minute.
Prajiturile sunt de obicei complicate de făcut și pot necesita mai mult timp pentru a le pregati. Acest desert cremos și strălucitor, exact ca cele pe care le poți cumpăra în cofetării, este mult mai simplu de făcut.
Ingredientele necesare sunt de asemenea unele obișnuite, iar rezultatul va surprinde cu siguranță pe toți de acasă.
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă
- 10 gr. zahăr vanilat
- 120 gr. zahăr
- 120 ml. lapte
- 120 ml. ulei de floarea soarelui
- 200 gr. făină
- 12 gr. praf de copt
- 60 gr. nuci
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 800 ml. lapte
- 2 gălbenușuri de ou
- 20 gr. zahăr vanilat
- 5 linguri de zahăr
- 4 linguri amidon de porumb
- 2 linguri unt (40 gr.)
- 60 gr. ciocolată albă + 100 ml. lapte
Preparare:
Pregatirea blatului – spargem 3 ouă, adăugăm zahărul obișnuit și vanilat și le batem bine cu mixerul. Continuând să batem, adăugăm laptele, uleiul, iar apoi cernem făina, praful de copt și nucile tocate.
Turnăm aluatul într-o tavă de copt și coacem în cuptor timp de 25 de minute la 180 de grade Celsius. Împărțim tortul în două dreptunghiuri egale și le stropim ușor cu apă, iar marginile rezultate le sfărâmăm si le vom folosi pentru decor.
Acum, să pregătim crema. Într-o cratiță, turnăm laptele, două gălbenușuri de ou, amidon, zahăr vanilat și zahăr obișnuit, amestecăm și aducem la fierbere. Scoatem de pe foc și adăugăm untul și ciocolata albă.
Ungem generos cu cremă un blat, îl acoperim cu al doilea, deasupra punem restul de cremă și firimituri pentru decor. Lăsăm în frigider timp de trei ore – și prajitura este numai buna pentru servire.
Va doresc pofta buna!