Tortul acesta delicios a cucerit familia noastră! Acest tort de ciocolată câștigă admiratori prin gustul său și este o bucurie datorită simplității preparării! Și este Fără un Gram de Făină)
Ingrediente pentru blat:
- Ciocolată amară – 120 g
- Zahăr – 70 g
- Ouă – 6 buc.
Cremă:
- Zahăr pudră – 50 g
- Smântână pentru frisca 33% grasime – 500 ml
Fulgi de ciocolată pentru décor.
Preparare:
Să pregătim blatul. Pentru asta, aveți nevoie de ciocolată. Eu am folosit ciocolată amară, dar puteți folosi orice tip de ciocolata. Am rupt tableta de ciocolată în bucăți și am topit-o.
Separ ouăle în albușuri și gălbenușuri. Le voi bate separat.
La gălbenușuri, adaug jumătate din zahăr și bat. Apoi adaug ciocolata topită la gălbenușuri și continui să bat.
Apoi, adaug un praf de sare la albușuri și le bat până formează o spumă groasă, stabilă. Gradual, adaug restul de zahăr la albușuri.
În câțiva pași, combin albușurile cu compozitia de ciocolată. Fac asta cât mai delicat posibil, astfel încât albușurile să nu se lase prea mult și blatul să rămână pufos.
Tapetez o tavă de copt cu hârtie de copt și întind aluatul pentru blat pe hârtie. Preîncălzesc cuptorul la 180 °C și coc blatul timp de 15 minute.
După coacere, las blatul să se răcorească puțin și îndepărtez cu grijă hârtia de copt. Apoi tai blatul în 4 părți egale.
Pregătesc crema. Crema pe care o folosesc este smântână pentru frișcă.
Bat smântâna rece până își dublează volumul.
Apoi, adaug zahărul pudră și bat până se formează vârfuri ferme.
Asamblez tortul. Ung blaturile cu cremă.
Nu voi unge marginile, doar partea de sus. Nivelez marginile cu un cuțit. Pun tortul în frigider pentru o oră.
După aceea, decorez partea de sus a tortului cu fulgi de ciocolată.
Gata! Tortul nostru este pregătit. Arată foarte apetisant si este absolut minunat. Pofta buna!