Merluciul este un tip de peste ieftin dar este mai gustos decât somonul. Nimeni nu crede cât de simplu îl gătesc si cat de bun iese.
De fapt, merluciul este destul de benefic, conține multe elemente importante. Dar este greu să faci acest pește la fel de gustos ca, de exemplu, peștele roșu.
Cu toate acestea, am găsit o modalitate. A ieșit incredibil! Încercați si voi pentru ca nu veti regreta. Cu siguranță veți păstra această rețetă și o veți repeta de multe ori.
Ingrediente:
- Merluciu – 1.6 kg;
- Ceapă – 2 buc;
- Sare – ½ linguriță;
- Făină – 100 g;
- Condimente pentru pește – 1 linguriță;
- Pesmet – 100 g;
- Usturoi uscat – 1 linguriță;
- Maioneză – 3 linguri;
- Paprika – 1 linguriță;
- Muștar boabe – 1 linguriță;
- Ulei vegetal – 3 linguri;
- Ouă – 3 buc.
Preparare:
Peștele trebuie curățat de măruntaie, îndepărtați aripioarele și tăiați în bucăți porționate. Transferați merluciul într-o formă de copt, presărați cu sare, condimente pentru pește, usturoi uscat și paprika.
Turnați ulei peste pește, ungeți fiecare bucățică. Frecati bine condimentele în carne și lăsați să marineze timp de jumătate de oră.
Între timp, pregătiți sosul. Într-un castron, combinați ouăle cu maioneza și muștarul boabe. Separat amestecați făina cu pesmetul.
Puneți hârtie de copt pe o tavă și ungeți-o cu ulei. Tăvăliți peștele marinat în pesmet și făină, apoi dati-l în amestecul de ou.
Așezați peștele pe tavă, acoperiți cu hârtie de copt umezită cu apă. Coaceți merluciul în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ jumătate de oră.
Recomandăm servirea acestui tip de merluciu cu ceapă, tăiată în jumătăți iar mai apoi in inele și prăjită până devine aurie. Rezultatul este un pește suculent și aromat care poate înlocui somonul sau alt tip de peste mai scump, la masa.
Pofta buna!