Rețetele simple și accesibile vor fi întotdeauna mai populare în rândul oamenilor decât oricare altele. Motivul este că astfel de rețete sunt preparate constant. Cu cât este mai simplu felul de mâncare și cu cât necesită mai puține ingrediente, cu atât mai bine.
Această logică a fost folosită chiar și în antichitate. Dacă ne uitam in trecut și bucătăria țăranilor, nu vom vedea niciun fel de mâncare luxoasă. Toate mâncărurile sunt modeste, dar hrănitoare.
Prin urmare, dacă doriți să vă bucurați de ceva ieftin și gustos, ar trebui să acordați atenție rețetei pentru plăcintele cu brânză de vaci.
Ingrediente pentru plăcintele cu brânză de vaci:
- chefir — 100 ml;
- brânză de vaci — 100 g;
- ou — 1 buc;
- zahăr — 2 linguri;
- sare — ½ linguriță;
- făină — 500 g;
- praf de copt — 10 g.
Prepararea plăcintelor cu brânză de vaci:
Într-un vas cu chefir, adăugați brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, amestecați bine. Adăugați făina în două tranșe, adăugați praful de copt și frământați cu mâna un aluat elastic și ușor lipicios.
Lăsați aluatul sub folie de plastic și un prosop timp de 20 de minute. Apoi ungeți cu ulei și frământați într-o lipie groasă cu degetele.
Întindeți lipia într-un dreptunghi, împărțiți-l în 8 dreptunghiuri egale. Într-o tigaie, încălziți ulei vegetal, așezați bucățile de aluat.
Prăjiți aluatul pe ambele părți până devine auriu. Obțineți plăcinte moi cu brânză de vaci în interiorul aluatului.
Aceste plăcinte moi cu brânză de vaci sunt o alegere excelentă atât pentru micul dejun, cât și pentru o gustare rapidă pe parcursul zilei. Datorită texturii lor aerate și umpluturii cremoase de brânză de vaci, ele sunt o delicatesă care se topește în gură, fiind apreciate de întreaga familie.
Placintele pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia, fie că alegeți să le umpleți cu brânză de vaci dulce sau sărată, sau chiar să le combinați cu alte umpluturi precum gem sau mărar. Fie că le serviți calde, direct din tigaie, sau la temperatura camerei, aceste plăcinte vor fi cu siguranță o atractie la orice masă.
Pofta buna!