Cu siguranță nu ați gustat încă un asemenea rețetă delicioasa. Aceste rulade ușor de pregătit, cu salata „Mimosa” în interior, vor deveni vedeta reală a mesei dumneavoastră festive.
Procesul de preparare a acestui aperitiv nu diferă prea mult de cum pregătiți de obicei salata clasică „Mimosa”. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele, nu e nevoie să le așezați pe straturi.
Apoi, trebuie să înfășurați totul în lipie gustoasa și să le prăjiți ușor în tigaie pentru a face gustarea finită crocantă. Un astfel de fel de mâncare pe masa de sărbătoare va plăcea cu siguranță celor care îl vor gusta.
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 200 g piept de pui fiert;
- 1 conservă de porumb;
- ananas conservat (optional);
- 1 morcov mare;
- 1 ceapă;
- 150 g cascaval;
- 150 g maioneză;
- lipie;
- Sare și piper după gust;
- Pătrunjel sau mărar.
Mod de preparare:
Așa cum am menționat mai sus, nu este nimic complicat în prepararea acestui fel de mâncare. Tot ce trebuie să faceți inițial este să pregătiți salata.
Cu toate acestea, nu este nevoie să o asamblați pe straturi. Mai întâi, fierbeți ouăle, morcovul și pieptul de pui, apoi lăsați-le să se răcească pe masă. Între timp, în bolul în care veți amesteca salata, puneți porumbul și ananasul tăiat cuburi. Adăugați și ceapa curățată și tocată fin si cascavalul.
Pasul următor este să tăiați puiul deja răcit și să radeți morcovul și ouăle. Adăugați ingredientele în bolul cu ingrediente și sărați după gust. Adăugați maioneza și verdeața tocată fin, apoi amestecați totul bine. Următorul pas este să asamblați salata in lipie.
Întindeți o foaie de lipie pe suprafața de lucru, puneți umplutura înăuntru și înfășurați-o astfel încât umplutura să nu cadă. Puneți rulada gata pe o tigaie fierbinte și prăjiți-o pe ambele părți până apare o crustă aurie. Serviți gustarea la masă. Poftă bună!