O modalitate simplă de a prepara un tort „Medovik” incredibil de delicat și delicios, care vă va surprinde plăcut cu gustul său. Aflați cum să pregătiți acest desert „leneș” pas cu pas.
Acest desert va fi o alegere ideală pentru o ceașcă de ceai alaturi de cei dragi voua. Să vedem ce ingrediente avem nevoie pentru a pregăti acest desert. Este o reteta simpla, rapida si ieftina.
Ingrediente pentru Straturile de Tort:
- Făină – 190 g
- Miere – 100 g
- Unt cu conținut ridicat de grăsime – 120 g
- Ouă – 4 buc.
- Zahăr – 90 g
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- Sare – un varf de cutit
Pentru Cremă:
- Smântână cu 20% grăsime – 420 g
- Zahăr pudră – 2 linguri
Rețetă pas cu pas:
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade în avans.
Topiți mierea într-o cratiță la foc mic și adăugați bicarbonat de sodiu. Amestecați în mod constant și fierbeți la foc mic timp de 3 minute până când obțineți o nuanță caramel.
Luați cratița de pe foc. Adăugați untul în amestecul de miere și așteptați să se topească.
Bateți ouăle cu un mixer timp de 4-6 minute, adăugând zahărul. Adăugați și un praf de sare.
Turnați amestecul de miere răcit peste ouă. Cerneti treptat făina, amestecând cu o spatulă.
Împărțiți aluatul în 2 părți. Așezați o parte într-o formă de copt, tapetata cu hârtie de copt. Nivelați compozitia cu o lingură.
Coaceți tortul de miere la 170 de grade timp de 9-12 minute. Timpul de coacere poate varia. Repetați același proces cu celelalte straturi.
Tăiați marginile straturilor de tort.
Împărțiți foile de tort gata coapte în mai multe părți. Mărunțiți bucățile rămase de tort.
Combinați smântâna cu zahărul pudră. Ungeți foile de tort răcite cu cremă. Ungeți și partea de sus și lateralele tortului finit.
Decorați tortul cu firimituri mărunțite pe toate părțile. Lăsați tortul de miere să se înmoaie timp de minim 2 ore.
Tortul „Medovik” leneș este gata pentru servire. Poftă bună