Pandispan marmorat cu visine si crema de branza este un desert cu adevarat regal si special. Desi este o reteta simpla, rezultatul este unul nemaipomenit de gustos. Este foarte fin și aerat. Acest tip de coptură te face să uiți de dietă, aducând o plăcere adevărată cu fiecare muscatura.
Recomand cu drag sa il faceti – puteti inlocui visinele cu cirese sau cu alte fructe din compot (chiar si congelate).
Vei avea nevoie de:
- 750 g de crema de brânză sau branza proaspata;
- 4 ouă;
- 170 g de unt;
- 1 lingură de griș;
- 4 linguri de amidon de porumb;
- 100 g de ciocolată cu lapte;
- 200 g de zahăr;
- 2 lingurițe de extract de vanilie;
- 1 lingură de lichior de cafea (optional);
- coajă de lămâie;
- 3 linguri de cacao;
- 1 borcan 500 ml de visine in compot
Mod de preparare:
Separați ouăle în gălbenușuri și albușuri. Topiți ciocolata în cuptorul cu microunde. Scoateți untul din frigider pentru a se înmuia puțin. Bateți-l cu zahăr, adăugați gălbenușuri, coaja de lămâie și extractul de vanilie.
Frecați brânza proaspătă prin sită sau mărunțiți-o folosind un blender (daca folositi crema de branza, o puneti direct). Adăugați brânza în porții, nu toată deodată. Amestecați cu amestecul cremos. Bateți bine amestecul. Adăugați amidonul și grișul și amestecați cu o spatulă până devine uniform.
Bateți albușurile până devin spumoase și încorporați-le cu grijă în amestecul de brânză. Luați o treime din acesta, adăugați ciocolata topită, lichiorul și pudra de cacao. Amestecați până când compozitia devine uniformă. Deschideți un compot de visine și scurgeți-le într-o strecurătoare pentru a elimina lichidul. Dacă visinele sunt congelate, nu este nevoie să le decongelați.
Întindeți o foaie de copt pe o tavă. Așezați un strat de aluat alb, apoi cu o lingură adăugați cel de ciocolată pentru a crea modele. Amestecați ambele straturi cu o scobitoare.
Împingeți cireșele în amestec. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Serviți rece, întors cu susul în jos, astfel încât cireșele să fie la partea de jos.
Pofta buna!