Aceste plăcinte aromate sunt pregătite în doar câteva minute si sunt foarte satioase. Împărtășim o rețetă simplă, dar foarte reușită pentru o gustare delicioasă.
Plăcintele sunt o gustare universală care se bucură de o popularitate deosebită. Cu această rețetă, nu va trebui să petreceți timp pregătind o gustare satioasa siu buna. Această variantă de delicatesă este numită ‘trei într-una’. Lucrul este că înlocuiește ușor atât garnitura, cât și carnea, și chiar și pâinea.
Placintele sunt prajite in ulei iar umplutura lor poate fi inlocuita cu orice va doriti – puteti folosi chiar si o umplutura dulce.
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2,5 căni de făină;
- 1 cană de lapte;
- 1 ou;
- 50 g de unt;
- 1 linguriță de sare;
- 1 linguriță de zahăr;
- 1 pachet de drojdie uscată;
Pentru umplutură:
- 300 g de carne tocată;
- 2 cartofi medii;
- 1 ceapă mare;
- 2 căței de usturoi;
- Sare și piper după gust;
- Ulei vegetal;
Metoda de preparare:
În primul rând, dizolvați drojdia în lapte cald cu zahăr adăugat. Lăsați-le timp de 10-15 minute pentru activare. Într-un bol mare, combinați făina, untul topit, sarea, oul și drojdia activată. Framântați un aluat moale. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l să crească timp de 1-1,5 ore sau până când își dublează volumul.
Curățați și tăiați cartofii în cuburi mici. Fierbeți până sunt gata în apă sărată. Scurgeți și pisați cartofii. Într-o tigaie, încălziți uleiul și căliți ceapa tocată și usturoiul până devin moi. Adăugați carnea tocată și prăjiți-o până se gătește. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați piureul de cartofi și amestecați bine. Continuați să gătiți.
Împărțiți aluatul în bile mici. Întindeți fiecare bilă într-o foaie subțire. Puneți o lingură de umplutură pe fiecare foaie. Închideți aluatul, formând un semicerc și sigilați bine marginile. Puneți plăcintele pe o tavă de copt tapetata cu hârtie de copt și lăsați-le să crească încă 15-20 de minute.
Prăjiti-le in ulei foarte bine incins, la foc mediu, pana se rumenesc pe ambele parti.
Daca nu vreti sa le prajiti in ulei, puneți plăcintele într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coaceți plăcintele timp de 20-25 de minute sau până devin aurii.
Plăcintele cu carne și cartofi sunt gata. Serviți-le fierbinți sau chiar reci. Poftă bună!