Ruladă (rulou) de carne, o reteta olandeza, este un fel de mâncare festiv incredibil de gustos care va fi vedeta mesei dumneavoastră. Carnea iese fragedă, suculentă și aromată, exact după această rețetă.
Ruloul de carne – un fel de mâncare adesea asociat cu sarbatorile insa poate fi servit cald ca fel principal. Acest rulou poate fi, de asemenea, răcit, tăiat în bucăți subțiri și servit ca aperitiv. Umplutura pentru aceasta rulada poate varia – o puteti umple si cu legume. Iată o rețetă pentru un rulou suculent și fraged cu umplutură de ciuperci și cascaval.
Ingrediente necesare:
- Carne de porc (am folosit ceafa) – 1,5-2 kg.
- Ciuperci (champignon) – 200 g;
- Ceapă – 150 g;
- Cascaval – 100 g;
- Usturoi – 5 căței;
- Muștar – 2 lingurițe;
- Miere – 1 linguriță;
- Sare, piper, condimente după gust.
Metoda de preparare:
În primul rând, pregătiți umplutura. Tăiați ceapa în inele și căliți-o până devine translucidă, în ulei de floarea soarelui. Adăugați ciupercile tăiate în felii la ceapa călită. Prăjiți totul până când ciupercile sunt gătite. La final, condimentați cu sare și piper.
Radeți cascavalul pe răzătoarea mare și puneți-l deoparte.
Spălați și uscați carnea de porc. Tăiați carnea astfel încât să obțineți un strat de aproximativ +-1,5 cm grosime. Bateți carnea cu ciocanul de șnițele.
Condimentati carnea de porc cu sare, piper, usturoi zdrobit. De asemenea, puteți folosi diverse condimente: paprika, khameli-suneli, etc. Frecați bine toate condimentele în carne. Așezați ciupercile prăjite și cascavalul ras pe o jumătate a ruloului.
Rulați carnea de la partea cu umplutura și legați-o cu sfoară pentru a-și menține forma în timpul și după coacere.
Amestecați mierea cu muștarul și folosiți această amestec pentru a unge ruloul. Înfășurați ruloul în 3 straturi de folie și lăsați-l să se marineze timp de 2-3 ore, de preferat peste noapte.
Transferați carnea pe o tavă de copt fără folie și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius. După 20 de minute, când se formează o crustă pe rulou, reduceți temperatura la 190 de grade Celsius și acoperiți carnea cu folie de aluminiu.
Gătiți pentru încă o oră. Apoi scoateți folia de pe rulou și coaceți pentru încă 15 minute fără folie.
Poftă bună!