Pregătind această salată vă veți surprinde oaspeții cu un fel de mâncare foarte gustos și original. Aceasta salata aperitiv este atât sățioasă si buna incat, cu siguranta, va trebui sa faceti doua portii.
Eu am inlocuit de mult clasica salata boeuf cu aceasta salata in straturi pentru ca este mai gustoasa si arata foarte bine.
Ingrediente necesare:
- Cartofi – 2 buc;
- Piept de pui afumat sau fiert – 450 g;
- Castraveți proaspeți – 2 -3 buc;
- Ouă – 3 buc;
- Porumb conservat – 250 g;
- Cascaval – 130 g;
- Maioneză, sare, piper după gust.
Metoda de preparare:
Fierbeți cartofii în coajă până sunt gata și răciți-i. Fierbeți ouăle tari și răciți-le.
Pentru a forma salata, folosiți o farfurie mare și plată și un inel de patiserie pentru a da salatei o formă rotundă.
Primul strat este de cartofi tăiați cubulețe. Sărați ușor acest strat și ungeti-l cu maioneză. Următorul strat este de pui afumat tăiat cubulețe, de asemenea uns cu maioneză.
Dați castraveții pe răzătoarea mare și stoarceți-le sucul. Puneți castraveții rași ca următorul strat pe salată și ungeți-i cu maioneză. Apoi, dați 3 ouă fierte pe răzătoarea mare și adăugați-le ca următorul strat. Sărați-le ușor și ungeti-le cu maioneză. Apoi, adăugați porumbul din conserva și faceți un model tip plasa de maioneză.
Ultimul strat este de cascaval ras. Acoperiți salata cu folie alimentară și puneți-o în frigider pentru câteva ore pentru a se întări. Această salată poate fi, de asemenea, servită imediat.
Opțional, salata poate fi decorată cu verdeață sau castravete proaspăt, dar chiar și fără aceasta, arată festiv și decorativ.
Salata delicioasă, suculentă, sățioasă și în același timp destul de ieftina pentru buget este gata!
Gătiți cu plăcere și poftă bună!