Site icon Sfaturile bunicii

Rugăciunea de MARȚI pentru SĂNĂTATE și PROTECȚIE de NECAZURI asupra Familiei

ugăciunea specială de marți este concepută nu doar ca un act de devoțiune, ci și ca un instrument spiritual care ne ajută să ne conectăm mai profund cu credința noastră. Prin ea, cerem ajutorul și îndrumarea lui Dumnezeu, nu doar pentru noi înșine, ci și pentru cei dragi. Este o manifestare a încrederii noastre în grija și protecția divină, indiferent de provocările pe care le întâmpinăm.

Rostind această rugăciune la începutul zilei, ne propunem să ne aliniem gândurile și acțiunile cu valorile și învățăturile creștine. Ne exprimăm recunoștința pentru binecuvântările primite și cerem puterea și înțelepciunea necesare pentru a face față dificultăților. De asemenea, rugăciunea ne reamintește să privim cu compasiune și iubire către ceilalți, extinzând cererea noastră de protecție și asupra lor.

În acest fel, rugăciunea de marți devine un pilon spiritual important, un moment de reflecție și de întărire a legăturii noastre cu Dumnezeu, oferindu-ne sprijin și confort în viața de zi cu zi.

Rugăciunea de Marți

Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată. Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic:

O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui.

Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Prorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu.

Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor răposaţi, şi să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale.

Amin.

Această rugăciune exprimă o profunză încredere în divinitate, cerând protecție și ghidare pentru sine și pentru cei dragi. Este o expresie a recunoștinței și a speranței, potrivită pentru a începe ziua de marți cu gânduri pozitive și cu inima deschisă.

Exit mobile version