Pregătesc o prajitura rapida și simpla, pe care o coc într-un singur strat! Arată minunat când este tăiat, își păstrează perfect forma și este incredibil de gustos! Cu mac, vișine și cocos.
Ingrediente pentru blat:
- Ouă – 4 bucăți
- Zahăr – 130 g
- Unt – 160 g
- Smântână – 150 g
- Praf de copt – 16 g
- Mac – 100 g
- Făină – 220 g
- Fulgi de cocos – 50 g
- Vișine (conservate/înghețate) – 300 g
- Suc de vișine din vișinele folosite
- Ciocolată neagra
Pregatirea aluatului:
Bat ouăle cu zahărul cu mixerul până devine un amestec omogen. Apoi adaug smântâna și untul topit. Amestec.
Adaug făina și praful de copt și amestec până devine omogen. Împart aluatul în două părți egale. La una dintre părți adaug macul și amestec ușor.
Într-o formă (27×22 cm) tapetată cu hârtie de copt, torn aluatul cu mac.
Peste acesta torn celălalt aluat. Așez vișinele și presar cu fulgi de cocos. Coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute.
Cremă:
- Lapte – 500 ml
- Pudră pentru budincă – 80 g
- Zahăr – 100 g
- Zahăr vanilat – 16 g
- Unt – 180 g
Preparare:
Cremă:
Într-o cratiță cu fund gros adaug zahărul, zahărul vanilat, pudra de budincă și amestec până devine omogen. Adaug laptele și amestec. Pun crema la fiert la foc mediu, amestecând constant. Las să fiarbă. Transfer crema într-un bol, o acopăr cu folie alimentară în contact și o las să se răcească la temperatura camerei.
Pentru cremă, bat untul cu mixerul. Bat și amestecul de budincă puțin cu mixerul, apoi îl amestec cu untul bătut.
Blatul răcit il insiropez cu suc de vișine și întind crema.
Presar deasupra ciocolată rasă. Pun în frigider peste noapte. Apoi scot din formă și mă delectez cu acest deliciu!
Stratul de aluat cu mac adaugă o textură și un gust deosebit, în timp ce vișinele aduc o notă usor acrisoara care echilibrează dulceața cremei și a ciocolatei. Fulgii de cocos oferă un plus de textură și un gust tropical, făcând din acest desert unul complex și savuros.
Pofta buna!