Cu diferite umpluturi: le pregătesc pentru micul dejun și pentru soțul meu să le ia la muncă, pentru gustare. Recent am descoperit o nouă modalitate de a servi clătitele umplute. Ele ies minunate, gustoase și le poți pregăti cu orice umplutură.
Clătitele ies întotdeauna gustoase și sunt perfect potrivite atât pentru umpluturi dulci, cât și sărate.
Ingrediente pentru clătite:
- 3 ouă
- 1 cană de lapte
- 1 cană de făină
- 1 cană de apă fierbinte
- 2-3 linguri de unt
- 1 lingură de zahăr
- Un vârf de sare
Nu voi descrie procesul pentru ca se procedeaza la fel ca pentru toate clatitele. Eu am folosit o umplutura sarata dar voi puteti folosi si o umplutura dulce pe baza de branza de vaci, daca doriti.
Pentru umplutură:
- 200 de grame de brânză de vaci
- 100 de gr cascaval
- 2-3 fire de ceapă verde sau verdeata
- Sare, piper, usturoi după gust
Preparare:
De data aceasta, pentru umplutură, folosesc brânză de casă, pe care o amestec cu cascaval ras pe răzătoarea fină. Adaug neapărat ceapă verde pentru un plus de aroma, tăind-o foarte fin întâi în inele, apoi mărunțind-o cu cuțitul.
Astfel, umplutura va fi mai ușor de distribuit pe clătită, iar ceapa va avea timp să se gătească.
Nu uitați să adăugați sare și puteți adăuga piper. Știu că uneori într-o astfel de umplutură se adaugă usturoi și paprika, dar nu e musai.
Înainte de a începe să umpleți clătita, trebuie să o tăiați în două părți. Pe jumătatea de clătită, punem puțină umplutură și o rulăm așa cum este arătat în fotografia de mai jos:
Apoi, clătitele umplute trebuie prăjite într-o cantitate mică de ulei timp de 1 minut pe fiecare parte. Puteți folosi aceeași tigaie în care au fost prăjite clătitele.
Este mai bine să le serviți calde cu smântână. Dar sunt bune și răcite, iar întotdeauna le puteți încălzi în cuptorul cu microunde sau pe tigaie.
Este convenabil să le luați la muncă pentru o gustare sau le puteti servi musafirilor. Aceste clătite vor bucura întreaga familie.
Pofta buna!