Am încercat o rețetă foarte tare și am copt cornuri delicioase, moi, cu drojdie și umplutură de mac! Umplutura de mac este preferata mea, iar în combinație cu acest aluat incredibil, a ieșit atât de delicioasă încât cuvintele nu pot descrie.
Ingrediente pentru maia:
- 125 ml lapte călduț
- 0,5 lingură de zahăr
- 20 g drojdie comprimată
- 5-6 linguri de făină
Peste laptele călduț, adaug drojdia, zahărul, amestec. Apoi adaug făina, amestec cu o lingură, acopăr cu folie alimentară și las într-un loc cald pentru 20 de minute. Trebuie să se formeze un aluat gros.
Aluat:
- 2 ouă (-1 gălbenuș pentru glazură)
- 360 g făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 60 g unt
Bat ouăle cu zahărul, zahăr vanilat. Adaug untul topit, dar nu fierbinte, și amestec. Maiaua trebuie sa creasca frumos. La maia, adaug oul bătut, amestec cu telul.
Apoi adaug treptat făina și frământ aluatul întâi cu o spatulă, apoi cu mâinile aproximativ 10 minute.
Acopăr cu folie alimentară și las într-un loc cald pentru 1,5 ore. În acest timp, frământ aluatul o dată.
Umplutură:
- 250-300 g crema de mac gata făcută
- 1 lingură griș
Glazură:
- suc de lămâie
- zahăr pudră
Preparare:
Împart aluatul în 2 părți, fiecare parte o întind într-un cerc, gros de aproximativ 5 milimetri. Tai cercul în 8 triunghiuri. La compozitia de mac gata făcută, adaug griș și amestec. Pun 1 linguriță de umplutură de mac și rulez cornurile.
Așez cornurile la distanță unul de altul pe o tavă tapetata cu hârtie de copt. Acopăr cu un prosop și las 20 de minute. Ung cornurile cu gălbenuș amestecat cu apă. Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 25 de minute.
Răcesc cornurile și am făcut glazură din suc de lămâie și zahăr pudră. Gata de savurat! Pofta buna!