Ce să pregătești rapid la ceai? Ador rețetele simple și rapide, pentru a face ceva gustos la ceai în cel mai scurt timp din cele mai obișnuite ingrediente, și de aceea astăzi vă sugerez să coaceți cornulețe cu brânză de vaci.
Și, după cum știți, produsele de patiserie cu brânză de vaci sunt întotdeauna o opțiune câștigătoare. Cornulețele ies moi, fragede și delicioase.
Aceste cornulete pot fi si umplute (gem/dulceata/nuca) sau le puteti face simple, cum am facut eu.
INGREDIENTE:
- brânză de vaci (9%) – 200 g
- zahăr vanilat – 10 g
- unt (moale) – 80 g
- praf de copt – 1 linguriță.
- făină – 140 g
- zahăr – pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Combinați 140 g de făină cernută și 1 linguriță de praf de copt. Lăsați deoparte pentru moment.
Într-un bol sau vasul mixerului, puneți un pachet de brânză de vaci (adică 200 g), adăugați 10 g de zahăr vanilat, 80 g de unt moale.
Puneți vasul pe mixer, setați accesoriul de amestecare și la viteză medie, amestecați toate ingredientele împreună timp de un minut.
Amestecul poate fi, de asemenea, blenduit cu un blender de mână sau amestecat cu o lingură.
Acum adăugați făina cu praful de copt și frământați aluatul până începe să se formeze într-un singur bulgăre.
Este posibil să aveți nevoie de puțin mai multă sau puțin mai puțină făină, deoarece cantitatea depinde de umiditatea brânzei de vaci.
Aluatul finit trebuie să fie moale, fraged și să nu se lipească de mâini.
Astăzi facem mini-cornulețe, așa că împărțim imediat aluatul în 3 bile și vom obține 24 de cornulețe.
Puneți deoparte 2 bucăți de aluat pentru moment, presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul în cerc cu o grosime de cel puțin 3 mm.
Presărați ușor cu zahăr și fără presiune, treceți cu sucitorul peste aluat pentru ca zahărul să adere la aluat.
În loc de zahăr, puteți presăra aluatul cu nuci mărunțite fin. Tăiați în segmente cu un cuțit. Dintr-o bucată de aluat, obțineți 8 triunghiuri.
Și acum răsuciți cornulețele din triunghiuri. Înmuiem partea superioară în zahăr și așezăm partea inferioară pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Dacă doriți, puteți adăuga scorțișoară măcinată în zahăr.
Puneti cornulețele la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Cornulețele ies rumenite la exterior și moi la interior. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le să se răcească puțin și vă puteți bucura.
Prieteni, încercați, coaceți, și vă aștept în comentarii. Și dacă v-a plăcut rețeta – nu uitați să dați like! Pofta buna!