Și nu doar eu și sora mea cred asta, dar și nepoții și ginerele nostru, ceea ce spune multe. În plus, mama ei a învățat-o din copilărie cum să le ruleze corect, astfel încât umplutura să nu cadă la mușcătură.
Recomand cu căldură să faceți clătite, fie atunci cand aveti musafiri fie pentru momentele cu familia.
Ingrediente necesare:
- chefir (2,5%) – 1 L
- ou – 1 buc.
- sare – 1/2 linguriță
- zahăr – 2 linguri
- bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriță
- ulei vegetal – 1 lingură
- făină – 300 g
METODA DE PREPARARE:
Să începem cu prepararea aluatului pentru clătite. Luăm 1 litru de chefir (2,5% grăsime), adăugăm 1 ou, 1/2 linguriță de sare, 1/2 linguriță de bcarbonat de sodiu și 2 linguri de zahăr. Amestecăm bine cu un tel.
Adăugăm treptat 300 g de făină cernută. Amestecăm din nou și în final turnăm 1 lingură de ulei.
Turnăm aluatul pe o tigaie pentru clătite bine încălzită și distribuim repede aluatul pe întreaga suprafață a tigăii, înclinând-o în diferite direcții.
Este mai bine să folosiți o tigaie antiaderentă și înainte de prima clătită este recomandabil să o ungeți cu ulei. În copilăria mamei mele, ungeau cu o bucată de slănină.
Prăjim la foc mediu timp de jumătate de minut, apoi o întoarcem cu grijă cu o spatulă și prăjim încă 20-30 de secunde pe cealaltă parte. Clătitele ies cu găuri mici, dar nu se rup.
Transferăm clătitele pe o farfurie, punem pe fiecare bucăți mici de unt, și după dorință, presărăm ușor cu zahăr.
Din această cantitate de ingrediente, obțineți un munte întreg de cele mai aromate și delicioase clătite.
Ingrediente pentru umplutură:
- brânză de vaci (9%) – 600 g
- zahăr – 3 linguri
- sare – un praf
- ou – 2 buc.
Acum să facem umplutura de brânză de vaci. La 600 g de brânză de vaci (9% grăsime), adăugăm un praf de sare, 3 linguri de zahăr și spargem 2 ouă. Amestecăm bine cu o lingură până devine omogen. Umplutura este gata.
Pe clătită punem 1 lingură de umplutură de brânză de vaci și o distribuim uniform pe întreaga clătită cu o lingura si o rulam.
Înainte de servire, prăjim clătitele pe tigaie, unsă cu ulei vegetal sau unt.
Servim clătitele calde cu smântână sau gemul preferat. Aceste clătite sunt convenabile de mâncat și umplutura nu cade. Încercați, poftă bună!