O ruladă putin neobișnuită – un desert care se coace deja cu umplutura în interior. O variantă atât de simplă și rapidă pentru un desert delicios la cafea sau la ceai!
Să pregătim stratul de brânză:
- 400 g de brânză de vaci (am avut de 5% grasime)
- 8 g de zahăr vanilat
- 3 linguri de smântână
- 1 ou
- 40 g de amidon de porumb
- 100 g de zahăr
Preparare:
O foaie standard de 30*40 cm trebuie să fie acoperită cu hârtie de copt, puteți să ungeți suplimentar hârtia cu ulei.
Umplutura de brânză: La brânză (alegeți una mai zemoasa, nu uscată) adaug zahăr, zahăr vanilat, ou, smântână și amidon.
Amestec cu blenderul până devine omogen. Dacă nu aveți blender, cumpărați brânză pastă, trebuie doar să amestecați bine toate ingredientele.
O întind pe foaie și o nivelăm. Deasupra se pot adăuga fructe de pădure, congelate sau proaspete.
Acum aluatul pentru blat:
- 5 ouă
- 80 g de zahăr
- 80 g de făină
- 20 g de cacao
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 8 g de zahăr vanilat
- 2 linguri de apă caldă
Gălbenușurile trebuie să fie separate de albușuri. La albușuri adaug un praf de sare și bat până devin spumă.
Acum adaug treptat zahărul și zahărul vanilat și bat până se formează vârfuri ferme. Adaug gălbenușurile unul câte unul. Amestec.
Amestec făina cu praful de copt și cacaoa. Cern jumătate din ingredientele uscate într-un bol. Amestec cu o spatulă. Torn jumătate din apă și amestec din nou.
Cern restul de făină. Amestec, torn apa si amestec din nou cu spatula, cu grijă pentru a păstra „pufosenia” aluatului.
Pun aluatul finit peste stratul de brânză si nivelez totul bine. Coc blatul la 180°C timp de 30 de minute. E important să nu se usuce prea mult.
Întorc foile gata pe hârtie de copt si imediat rulez blatul într-o ruladă. Acum rulada trebuie să fie învelită în hârtie de copt și răcită. Presar rulada cu zahăr pudră și tai în bucăți.
Iese o ruladă frumoasă, neobișnuită și eficientă și foarte convenabil că este deja cu umplutură. Rulada este moderat de dulce și foarte gustoasă.
Alegeți brânză umedă, astfel umplutura nu va fi uscată. Pentru un plus și pentru a diversifica gustul, puteți adăuga fructe de pădure la stratul de brânză.
Pofta buna!