Astăzi, vă propun să pregătim niște fursecuri delicioase cu ciocolată făcute din aluat fraged. Sunt moi, aromate și au o durată lungă de păstrare. Rețeta este simplă, aluatul se pregătește rapid, iar fursecurile arată foarte bine. Eu le numesc „Tuburi cu ciocolată”.
INGREDIENTE:
- făină – 300 g
- sare – un praf
- zahăr vanilat – 10 g
- unt – 125 g
- praf de copt – 1 linguriță rasa (4 g)
- zahăr pudră – 50 g
- ou – 1 buc.
- apă rece – 3 linguri
- ciocolată – 100 g
- zahăr pudră – pentru presărat
METODA DE PREGĂTIRE:
La 300 g de făină, adăugați un praf de sare, 10 g de zahăr vanilat, 1 linguriță de praf de copt și 125 g de unt. Frecați-le împreună cu mâinile până obțineți un aluat sfaramicios. Untul trebuie să fie moale, dar totuși rece.
Acum, adăugați 50 g de zahăr pudră, 1 ou, 3 linguri de apă rece și frământați aluatul. Se formează rapid într-o bila, devenind moale, elastic și fără a se lipi de degete. Puneți-l într-o punga/folie și lăsați-l la frigider timp de jumătate de oră.
Aluatul va deveni mai puțin moale, ceea ce îl va face mai ușor de lucrat. Presărați masa cu făină și întindeți aluatul într-o foaie. Nu-l întindeți prea subțire; țintați o grosime de aproximativ 3-4 mm pentru a vă asigura că fursecurile vor fi moi si nu crocante după coacere.
Tăiați marginile neregulate cu un cuțit, adunați din nou aluatul, întindeți-l și formați următoarea prăjitură. Apoi, tăiați dreptunghiul rezultat în 3 benzi late. Fiecare bandă ar trebui să aibă aproximativ 7 cm lățime.
Topiți ciocolată neagră și turnați-o într-un pos. Aplicați o bandă lungă de ciocolată pe aluat, mai aproape de unul dintre margini.
Înfășurați ciocolata în aluat, făcând 2 învârtituri. Tăiați rola în mai multe bucăți pentru a crea fursecurile cu ciocolată.
Nu recomand să înlocuiți ciocolata cu Nutella sau lapte condensat fiert, deoarece acestea ar putea curge, spre deosebire de ciocolată.
Transferați fursecurile pe o tavă tapetata cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.
Tuburile cu ciocolată sunt gata. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. După aceea, presărați-le cu zahăr pudră.
Fursecurile au o formă frumoasă, sunt delicioase și aromate si mai mult, sunt moi, sfărâmicioase și au o durată lungă de păstrare. Pofta buna!