Vă arăt cum pregătesc varza pe care toată lumea o savurează și chiar cere a doua portie – simplă, satioasa și prietenoasă cu bugetul. Aceasta reteta este foarte buna atat pentru prânz cat si pentru cină.
Eu am folosit niste crenvursti pe care ii aveam in frigider (trebuia sa ii consum) dar iese extraordinara cu carnati (de casa). Reteta poate fi facuta atat cu varza dulce cat si cu varza acra (iese nemaipomenita).
Ingrediente:
- 1,2 kg de varză
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 300 g carnati
- 1 conservă de fasole (220g de fasole – fara lichid)
- 1 lingură de pastă de roșii
- 3-4 linguri de ulei
- Sare și piper macinat după gust
- 3-4 boabe de piper
- 1 frunză de dafin
Pregătire:
Încălziți uleiul într-o tigaie și adăugați ceapa mărunt tăiată. Căliți amestecând timp de 1 minut, apoi adăugați morcovii rasați (rași pe răzătoarea mare) și căliți timp de 1-2 minute. Apoi, adăugați ardeiul gras tăiat fideluțe și căliți timp de 1-2 minute.
La legumele călite, adăugați varza tăiată fideluțe, condimentați cu sare după gust, amestecați și lăsați să fiarbă acoperit timp de 10 minute, amestecând din când în când.
Apoi adăugați pasta de roșii, amestecați bine și mai fierbeți timp de încă 10 minute.
Odată ce varza s-a înmuiat, condimentați cu piper negru, adăugați frunza de dafin, boabele de piper, carnatii tăiati și fasolea fiartă (eu am folosit conserva). Amestecați bine și mai fierbeți acoperit timp de 10-15 minute până când totul este bine gătit.
Varza aromată și suculentă cu fasole și carnati – totul se combină frumos și îmbogățește aromele. Este delicioasă și simplu de pregătit!
Gătiți cu dragoste și bucurie! Pofta buna!