Bună ziua, prieteni! Astăzi vă propun să pregătim fursecuri sub formă de cornulete umplute cu nuca. Ies crocanți și se topesc în gură. Aromat, delicios și deloc dificil de preparat.
INGREDIENTE:
- Făină – 280 g
- Sare – un praf
- Unt – 80 g
- Praf de copt – 0,5 linguriță
- Smântână – 200 g
Umplutură:
- Nuci – 80 g
- Zahăr – 40 g
- Zahăr vanilat – 1 linguriță
- Nutella – 2 linguri
METODA DE PREGĂTIRE:
La făina cernută, adăugați un praf de sare și radeti 80 de grame de unt rece.
Pentru a evita topirea în mâini și pentru a fi mai ușor de frecat, presărați-l constant cu făină.
Acum adăugați 0,5 linguriță de praf de copt și frecați totul cu mâinile.
Adăugați 200 de grame de smântână și frământați aluatul. Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios. Am folosit 280 de grame de făină. Puneți aluatul într-o folie și lăsați-l în frigider timp de 15-20 de minute.
Ei bine, între timp, să pregătim umplutura. Umplutura clasică pentru aceste cornulete sunt nucile, zahărul și vanilia. Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecați până când obțineți o compozitie omogena.
Mie imi plac si cornulete cu pastă de ciocolată, așa că astăzi vă voi arăta 2 opțiuni.
Presărați masa cu făină, scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 4 părți. Lăsați un singur pătrat de aluat, iar restul îl presărați ușor cu făină pentru a nu se lipi de masă și îl puneți deoparte.
Întindeți aluatul și rulați-l într-un strat subțire. Cu cât rulați aluatul mai subțire, cu atât biscuiții vor fi mai gustoși. Tăiați aluatul în 8 triunghiuri, fac asta cu un cuțit de pizza.
Acum puneți 1 linguriță de umplutură cu nuci pe fiecare triunghi. Așezați umplutura pe cea mai mare parte, îndoiți toate marginile aluatului pentru a nu scăpa umplutura și apoi rulați-o într-un cornulet. Fac cornuletele cu Nutella în același mod. Și ghiciți care se mănâncă primul? Desigur, cel cu ciocolată ????
Transferați cornuletele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneti tava cu biscuiți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.
Cornuletele sunt gata. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Apoi presărați cu zahăr pudră și serviți cu ceai. Crocanți pe exterior și moi în interior, fursecurile par să se topească în gură!
Pofta buna!