Rețetele rapide dar delicioase de deserturi ar trebui să fie la îndemâna fiecărei gospodine. Astăzi, vă propun să faceți un tort interesant și ușor de preparat. Este simplu, sănătos și gustos! si nu este nevoie să coaceți nimic!
Ingrediente necesare:
- brânză de vaci (9% grasime) – 600 g
- unt – 100 g
- zahăr – 3-4 linguri
- zahăr vanilat – 1 linguriță
- lapte – 100 ml
- banane – 2 bucăți
- biscuiți – 15 bucăți
Pentru decor:
- ciocolată – 100 g
- fulgi de cocos – 4 lingurițe
METODA DE PREGĂTIRE:
Pentru a pregăti desertul, veți avea nevoie de 600 g de brânză de vaci (eu folosesc cu 9% grasime). Adăugați 4 linguri de zahăr, 1 linguriță de zahăr vanilat și 100 g de unt foarte moale. Amestecați totul până obțineți o consistență omogenă.
Asa vom obține o cremă de brânză de vaci delicată și gustoasă.
Un alt ingredient important – biscuiții cu unt. Aceștia ar trebui să aibă formă dreptunghiulară astfel ca puteti folosi orice tip de biscuiti.
Scufundați biscuiții în lapte cald, pe ambele părți. În acest fel, se înmoaie, devin moi și nu se lipesc de folie. La sfârșit, ar trebui să avem 5 rânduri cu câte 3 biscuiți fiecare.
Întindeți crema de brânză de vaci uniform peste biscuiți. În plus, puteți să o faceți cu aromă de ciocolată, adăugând cacao sau ciocolată topită, dacă doriți.
Pentru ca desertul să fie și mai interesant din punct de vedere al gustului și al aspectului, pun 2 banane în centru. În loc de banane, puteți folosi căpșuni mari.
Acum ridicați și uniți ambele capete. Biscuiții se pliază, iar noi obținem o „casă”. Înfășurați-l în folie de ambele părți și acoperiți desertul și cu folie deasupra pentru a evita uscarea. Puneți-l în frigider timp de 1,5-2 ore.
Crema s-a stabilizat, desertul s-a răcit bine, acum dezvelești folia și transferi cu grijă desertul pe o tavă sau farfurie potrivită ca dimensiune.
Voi decora tortul cu ciocolată topită folosind un pos de patiserie iar deasupra, îl voi presăra cu fulgi de cocos sau nuci mărunțite.
Uitați-vă la frumusețea pe care am creat-o! Și cel mai important, pentru a-l pregăti, am petrecut literalmente 10 minute, fără a ține cont de timpul în care a stat în frigider.
M-am îndrăgostit de acest desert de la prima înghițitură, este moale și delicat, iar crema de brânză de vaci îmi amintește de gustul brânzei de vaci glazurate. În general, asigurați-vă că încercați să-l pregătiți singuri, sunt sigură că veți iubi acest tort la fel de mult ca și mine!
Bucurați-vă de acest desert delicios! Va doresc pofta buna!