Aceasta salata minunata poate fi facuta atat cu muschiulet, cum am facut eu, cat si cu piept de pui. Se aseamana cu salata boeuf insa este denumita salata Olivier. Puteti ajusta ingredientele sau le puteti modifica, dupa bunul plac.
INGREDIENTE (pentru 8-10 porții):
- cartofi fierți – 500 g (4 bucăți mari)
- ouă fierte – 4 bucăți
- morcov – 1 buc
- castraveți murați – 220 g (2 medii)
- șuncă fiartă afumată (bacon) – 300 g
- ceapă – 1 buc
- ciuperci murați (champignons) – 1 conservă (550 ml)
- maioneză – 250 ml
- sare – după gust
- ierburi (mărar, pătrunjel, ceapă verde)
METODA DE PREGĂTIRE:
Începem pregătirea cu cartofii -fierbe-i în coajă și taie-i în cubulețe mici.
Mulți oameni se confruntă cu problema lipirii cartofilor de cuțit. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să-l înmuiați în apă din când în când.
În această salată, este esențial să tăiați totul în cuburi de aceeași dimensiune. Dacă unul dintre ingredientele este tăiat mai mare, va acoperi gustul celorlalte produse.
Acum, toacă ouăle fierte. Adesea, gălbenușul devine ușor verzui în timpul fierberii. Pentru a preveni acest lucru, există un mic secret.
Fierbe ouăle nu mai mult de 5 minute și imediat ce le-ai fiert, pune-le în apă rece. Astfel, gălbenușul va rămâne galben frumos.
Pentru a vă asigura că ouăle se curăță ușor, alegeți ouăle care nu sunt mai proaspete de 3-5 zile.
Apoi, în loc de cârnati în salata „Olivier”, vom folosi șuncă fiartă afumată, și puteți folosi și bacon. Taie-o în cubulețe mici. Alegeți șuncă fiartă afumată sau bacon.
Tăiați morcovii fierți în cubulețe mici și adăugați-i la celelalte ingrediente. Știu că mulți oameni nu prea iubesc morcovii în această salată, așa că îi puteți omite; nu va afecta gustul.
Apoi, tăiați castraveții murați și o ceapă.
Acum, pentru această salată, luăm un ingredient neobișnuit – ciuperci murate. Tăiați-le în felii subțiri. Lăsați 3 ciuperci pentru decor.
Cred că puteți folosi orice fel de ciuperci murați sau chiar o combinație de mai multe tipuri.
Ultimul detaliu este ierburile proaspete. Recomand să folosiți un amestec de mărar, pătrunjel și ceapă verde. Presărați ierburile mărunțite peste celelalte ingrediente, adăugați sare după gust și adăugați maioneză. Amestecați bine totul. Dacă doriți o versiune mai ușoară a salatei, puteți amesteca maioneza și smântâna într-un raport de 50-50.
Pentru asamblare am folosit un inel de tort; puneți-l pe o farfurie și transferați salata în el. Scoateți inelul și veți obține o salata frumoasă. Ornați cu mărar și ciuperci deasupra.
Pofta buna!