Astăzi, împărtășesc rețeta pentru niște turte cu adevărat gustoase. Compoziția aluatului este economică, și cu adevărat recomand să încercați să o pregătiți. Atât adulții cât și copiii iubesc aceste turte! Sunt delicioase cu smântână!
Ingrediente:
- Lapte 400 ml.
- Drojdie uscată 6-7 g.
- Ou 1 buc.
- Smântână 70 g. (2 linguri)
- Zahăr 2 lingurițe.
- Sare 2 lingurițe.
- Unt 2 linguri.
- Făină 700-800 g.
- Ulei pentru prăjit
Preparare:
Într-un bol, torn laptele cald, dar nu fierbinte. Adaug drojdia, zahărul, sarea. Adaug smântâna și un ou. Amestec bine totul.
Drojdia trebuie să se dizolve complet. Apoi adaug făina cernută și fac un aluat gros, puțin mai gros decât pentru clătite. Adaug untul topit și frământ bine.
Transfer aluatul pe o masă tapetata cu faina și frământ timp de aproximativ 5-7 minute. Aluatul iese moale dar în același timp nu este lipicios. Transfer aluatul într-un bol uns cu ulei, acopăr cu folie de plastic sau un prosop și las la temperatura camerei pentru 40-60 de minute.
Aluatul ar trebui să-și dubleze volumul. Apoi transfer aluatul pe o masă înfăinată și îl împart în părți.
L-am împărțit în 12 părți, din fiecare bucată de aluat formez o bilă frumoasă și uniformă. Dintr-o bilă este mai ușor să întind o turta frumoasă și uniformă. Întind turta la o grosime de 5-7 mm. Aluatul va fi lipicios, așa că trebuie să lucrez presărând masa cu făină.
Într-o tigaie, torn ulei de floarea soarelui – cu o grosime cam de 2-3 cm si în uleiul bine încins, pun turta, prăjesc 20 de secunde pe o parte și aproximativ 10 secunde pe cealaltă. Când o parte este rumenită, va fi evident chiar și după „sunetul” uleiului, acesta nu va clocoti la fel de activ, și de asemenea, pur și simplu poți ridica turta și verifica.
Așa, în aproximativ 10 minute, pe masă va fi un munte de turte gustoase și aerate! Pofta buna!