Astăzi, împărtășesc o rețetă de delicii foarte rapide și delicioase pentru ceai, cafea si pentru a fi savurate alaturi de cei dragi. Se fac cu ingrediente minime și accesibile, rapid și simplu! Și pur și simplu se topesc în gură!
Cu doar câteva ingrediente simple, pe care probabil le ai deja în bucătărie, poți crea niște delicii care vor aduce zâmbete pe fețele tuturor. Indiferent dacă ai musafiri neașteptați sau pur și simplu vrei să te răsfeți cu ceva dulce, aceste gustări sunt ideale.
Ușor de făcut și incredibil de delicioase, ele sunt dovada că nu ai nevoie de mult timp sau de ingrediente complicate pentru a te bucura de mici plăceri culinare.
Ingrediente:
- Lapte condensat (neîndulcit) – 100 g
- Ouă – 2 buc
- Praf de copt – 1 linguriță
- Făină +/-250-300 g
- Zahăr pudră
Preparare:
Într-un bol, torn laptele condensat și sparg ouăle, amestecând totul.
Cern făina și praful de copt, amestecându-le. Aluatul trebuie să fie moale și elastic, puțin lipicios la mâini.
Presar masa și aluatul cu făină. Framânt aluatul, nu prea energic, cel mai important este să adun aluatul într-o bilă. Îl las să se odihnească pe masă la temperatura camerei timp de 10-15 minute.
Întind aluatul într-o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime și îl tai în fâșii. Apoi îl tai în romburi. Puteți alege forma conform gustului dumneavoastră – le puteti face si in forma clasica, adică taiate cu paharul.
Incing foarte bine o cantitate mare de ulei într-o tigaie. La foc mic, le prăjesc pe toate părțile până devin aurii. Apoi pun gogosile pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Dupa ce s-a scurs uleiul in exces, le transfer pe un platou pentru servire și presar cu zahăr pudră. Va doresc poftă bună!