Ce să gătesc astăzi de prânz, mă gândeam de dimineața devreme? Nu se poate fără ceva fierbinte! Câteva secunde – și am o idee! Vreau o ciorba de perisoare, pe care o voi îmbogăți cu cea mai gustoasa linte! Luând în considerare preferințele familiei mele, sunt sigură că le va plăcea cu siguranță!
Și am deja totul în frigider pentru o astfel de supă! Rețeta mea poate fi ajustata cu legumele preferate – eu folosesc dovelecei iar voi îi puteți înlocui cu cartofi, daca nu va place.
Ingrediente pentru perisoare:
- 400 de grame de carne tocată de porc
- 1 ceapă
- sare după gust
- piper negru măcinat
Tocăm mărunt o ceapă, o amestecăm cu carnea tocată, saram și piperăm. Amestecam bine carnea tocată, o împărțim în chiftelute mici.
Într-o oală cu fund gros, topim grăsimea. În oală, prăjim chifteluțele pe ambele părți în grăsime.
Pentru călit:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 0,5 linguriță de paprika afumată
- 0,5 linguriță de condimente (preferate)
- 1 cană de suc de roșii sau 1 lingură de pastă de tomate
- 180 ml de linte
În timp ce se prăjesc chifteluțele, tăiem ceapa în sferturi de inele și răzuim morcovul pe răzătoarea mare. Scoatem chifteluțele într-un recipient separat.
În aceeași oală, în grăsime, călim ceapa și morcovul, amestecăm cu condimente și paprika. Turnăm pasta de tomate peste legume, strivim cățeii de usturoi cu presa.
Clătim lintea și o turnăm în amestecul de legume cu pastă de tomate.
În plus:
- apă sau supă, sau supă + apă
- dovlecei congelați (sau cartofi)
- sare după gust
- 1 frunză de dafin
- 1 lingură de unt
- la servire, ceapă verde după dorință
Mod de preparare:
Scoatem dovleceii dezghețați (sau proaspeti – tocati cuburi) și îi adăugăm la amestecul de linte, legume și pastă.
Turnăm supă (de pui/legume) sau apă în amestec, adăugăm anterior chifteluțele.
Gătim ciorba până când lintea este gata. Adăugăm frunza de dafin în ciorbă după ce a fiert.
După ce gătim, lăsăm ciorba să stea 10 minute. Apropo, în loc de dovlecei, puteți folosi cartofi și garnisiți supa cu ceapă verde la servire. Pofta buna!