Astăzi, vă propun să coacem cea mai simplă, dar delicioasă, prajitura cu mere. Iese aerată, moale, cu multe mere. Se prepară rapid și necesită doar ingrediente simple.
Ingrediente aluat de pandișpan:
- 3 ouă
- un praf de sare
- 120 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- 180 ml lapte
- 70 g unt
- 10 g praf de copt
- 300 g făină
Umplutură:
- 250 g mere (curățate)
MOD DE PREPARARE:
Vom avea nevoie de 250 g mere curățate. Tăiați merele în felii subțiri. Când pregătim blaturile de pandișpan, mai întâi pregătim umplutura și apoi aluatul.
Stropiți merele cu suc de lămâie pentru a le împiedica să se întunece prea mult și le lăsați deoparte pentru moment.
Pregătiți aluatul. Într-un bol sau în bolul unui mixer, bateți 3 ouă cu un praf de sare, 120 g zahăr și 10 g zahăr vanilat până devin pufoase, aerate și deschise la culoare.
Între timp, amestecați 300 g făină cu 10 g praf de copt. Bateți amestecul de ouă într-un mixer planetar timp de 5 minute sau manual timp de 7-8 minute.
Acum, încălziți 180 ml de lapte într-o cratiță și adăugați 70 g de unt. Încălziți laptele până când untul se topește complet. Scoateți cratița de pe foc.
Adăugați toate ingredientele uscate în amestecul de ouă, amestecați până devine omogen, apoi turnați laptele fierbinte. Amestecați din nou la viteză redusă până când aluatul este gata. Ar trebui să aibă o consistență medie.
Laptele fierbinte cu unt face aluatul mai moale și mai omogen, rezultând un pandișpan bine crescut și foarte pufos.
Turnați jumătate din aluat într-o tavă de copt. Dimensiunea tavii mele este de 19×26,5 cm. Distribuiți-l uniform și adăugați merele pregătite anterior.
Nu presar merele cu zahăr pentru că-mi place combinația de aluat dulce cu umplutură ușor acră.
Turnați cealaltă jumătate din aluat peste mere, uniformizati suprafata aluatului și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute.
Prajitura cu mere delicioasă este gata, și cât de parfumată este! Lăsați prajitura să se răcească în tavă, apoi îndepărtați-o cu grijă de pe marginile tavii, întoarceți-o pe un platou, îndepărtați hârtia de copt și întoarceți plăcinta cu fundul în sus pe un alt platou. Pudrati cu zahăr pudră și tăiați în porții. Pofta buna!