Nimeni nu crede că acest aperitiv este atât de ușor de pregătit. Îl puteți servi cu sandwich-uri în loc de șuncă la micul dejun. Gustos, arată apetisant și frumos când este tăiat în felii, că nici măcar nu poți crede cât de ușor se prepară. Va ocupa un loc de onoare pe masa festivă, un aperitiv foarte gustos, recomand să-l pregătiți.
Ingrediente necesare:
- Urechi de porc – 6 buc (1,2 kg)
- Picior de porc – 3 buc. (600g) (puteti inlocui cu carne de pui)
- Sare – 1,5 lingurițe
- Frunze de dafin – 3-4 buc.
- Amestec de boabe de piper – 10 buc.
- Boabe de piper – 5 buc.
- Usturoi – 6-8 căței
- Paprika dulce – 1/2 linguriță
METODA DE PREPARARE
Pentru a pregăti, avem nevoie de 5-6 urechi de porc, cu o greutate de 1,2 kg. Am mai spus deja că acum fierb carnea pentru aspic sau doar pentru supă nu doar într-o oală, ci într-o oală sub presiune.
Într-o oală, punem urechile de porc și 3 bucati de picior de porc, cu o greutate de 600 de grame. Adăugați 1,5 lingurițe de sare. Adăugați frunze de dafin, amestec de boabe de piper și boabe de piper negru. Turnați apă astfel încât carnea să fie acoperită.
Închideți bine cu un capac și lăsați să dea în clocot. De la momentul clocotirii, fierbeți timp de 60 de minute, opriți și lăsați să se răcească complet. Dacă nu aveți o astfel de oală, puteți fierbe într-o oală obișnuită, durează aproximativ 3 ore.
Odată răcit, deschideți, carnea ar trebui să fie lipicioasă, ca pentru aspic. Scoateți totul din apa și turnați 2 polonice de supa într-un bol. La bulion, adăugați 6-8 căței de usturoi trecuți prin presă și adăugați jumătate de linguriță de paprika dulce. Scoateți oasele de la picioare și împărțiți carnea în părți.
Luați o farfurie potrivită, eu iau o tava de sticlă pentru copt. Turnați câteva linguri de lichid pe fund, așezați urechile de porc, ca al doilea strat puneți jumătate din carne. Turnați cu două linguri de lichid cu usturoi, ca al treilea strat puneți urechile de porc, ca al patrulea strat puneți a doua jumătate din carne, turnați lichid, ca al cincilea strat puneți urechile de porc.
Vreau să remarcăm că punem urechile de porc întregi fără să le tăiem, astfel încât să dea un model atunci când sunt tăiate. Turnați în restul de lichid. Acoperiți cu folie alimentară, puneți un greutate deasupra și puneți în frigider în această formă până se întărește complet, eu o pun peste noapte.
Dimineața, o scot din formă, o tai în felii și o servesc la masă. Iese foarte gustoasă, recomand să o tăiați subțire, aperitivul își menține forma perfect. Greutatea unui astfel de aperitiv este puțin peste 1,6 kg.
Pofta buna!