Un chec cu adevărat perfect. Deloc uscat, suculent, cu un gust bogat și intens, textură pufoasa si foarte bun. Acesta este un chec de dovleac și ciocolată cu o note de portocală.
Nu simți deloc dovleacul, dacă nu l-aș fi făcut eu însumi, niciodată nu aș fi ghicit din ce este făcut acest chec zebra! A ieșit ceva complet nou, un gust incredibil.
Dimensiunea formei: 10x20cm. Coaceți la 175°C timp de 1 oră
Ingrediente pentru aluat de dovleac:
- Piure de dovleac: 150g (veți avea nevoie de aproximativ 250g+/- de dovleac curățat pentru a face piureul)
- Zahăr: 80g
- Ou: 1
- ulei: 50ml
- Coajă de la o portocală
- Făină: 130g
- Praful de copt: 10g
- Vanilie: o păstăi
- Sare: 1/3 linguriță
Amestecați ouăle cu zahărul până se omogenizează folosind un tel, nu este necesară folosirea mixerului aici.
Adăugați piureul de dovleac. Prepararea piureului de dovleac este foarte simplă! Pentru acest chec, aveți nevoie de 150 g de piure de dovleac, iar pentru acesta veți avea nevoie de aproximativ 250g de dovleac curățat.
Apoi, turnați imediat uleiul.
Radeți coaja de la o portocală. Îndepărtați doar partea portocalie, partea albă nu este necesară – este amară. Acum puteți amesteca totul cu un tel.
Adăugați făina cu vanilie și praful de copt, amestecați. Aluatul ar trebui să fie aproximativ ca al celor pentru clătite.
Aluat de ciocolată:
- Unt: 70g
- Zahăr: 120g
- Sare: 1/3 linguriță
- Ouă: 2
- Smântână: 50g
- Cacao: 50g
- Făină: 120g
- Praful de copt: 10g
Mod de preparare:
ALUAT DE CIOCOLATĂ
Amestecați untul moale cu zahărul și sarea până devin omogene. Adăugați 2 ouă, smântâna și amestecați cu un tel sau un mixer.
Apoi, trebuie să adăugați toate ingredientele uscate. Cacao, făină și praful de copt. Vanilia nu este necesară în acest aluat pentru că deja are un miros plăcut de ciocolată.
Ar trebui să folosiți cacao naturală de bună calitate. Compoziția ar trebui să includă doar cacao. Nu puteți folosi cacao solubilă cu adaosuri de lapte praf și zahăr. Cu o astfel de cacao, stratul maro nu se va coace și tortul va curge pur și simplu. Chiar dacă straturile de dovleac sunt gata, cele de ciocolată vor rămâne lichide.
Amestecați bine aluatul cu un tel sau un mixer, apoi îndepărtați particulele de făină și aluat cu o spatulă și amestecați din nou. Aluatul ar trebui să fie ca o cremă, să se țină de tel, dar să fie aerat și ușor.
ASAMBLAREA CHECULUI
Coaceți checul într-o formă de silicon sau metal (luați-o pe cea pe care o găsiți convenabilă de folosit, îmi place foarte mult forma de silicon). Dimensiunea forme mele este 10×20 cm. Folosind o lingură, așezați alternativ aluatul în straturi într-un mod haotic.
Treceți haotic o scobitoare prin aluat pentru a crea dungi, doar nu exagerați astfel încât straturile să nu se amestece.
Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 1 oră. Atât timp aveți nevoie, plus sau minus 5-10 minute. Nu deschideți cuptorul mai devreme, lăsați-l să se coacă cel puțin 45 de minute. Și apoi verificați pregătirea cu o scobitoare de lemn, ar trebui să iasă uscată.
Checul finit este de culoare maro închisă, deci puteți presăra partea de sus cu zahăr pudră. Și în interior este superb. Moale, umed, pufos. Straturile de ciocolată și cele de dovleac cu arome de portocală se completează perfect. Nu puteți simți deloc gustul de dovleac. Un chec minunat, puteți să-l faceți chiar și pentru momentele cand se anunta musafiri!
Poftă bună și succes la coacere!