Cină în 15 minute! Este real! Foarte simplu și foarte, foarte gustos! Atunci când sunt prea obosita să mai stau lângă aragaz și să curăț dupa ce fac mancare, gătesc peștele așa!
Este opțiunea ideală pentru un fel de mâncare delicios, dar fără bătăi de cap, datorită prețului accesibil, poate fi pregătită în fiecare zi. Se potrivește perfect cu orice garnitură si poate fi consumat atât la cina cat si la pranz.
Ingrediente necesare:
- Merluciu sau alt tip de pește – 3-4 bucăți (1 kg)
- Sare – 1 linguriță
- Piper negru – după gust
- Ceapă – 2-3 bucăți
- Ulei de floarea soarelui – 4-5 linguri
Mod de preparare:
Folosim merluciu, 3-4 bucăți, în funcție de mărime. Îi spălăm, tăiem aripioarele și îi porționăm.
Greutatea mea de pește este de 1 kg. Adăugăm sare, pentru 1 kg, adaug o linguriță de sare fără vârf, adăugăm condimente după gust, eu adaug si piper negru. Amestecăm si intre timp tăiem ceapa în felii.
Luăm o tigaie destul de incapatoare – eu folosesc o cratita de 3 litri. Turnăm uleiul de floarea soarelui, 4-5 linguri, îl încălzim bine și punem peștele.
Acum punem imediat ceapa deasupra peștelui. Acoperim cu un capac, setăm focul mediu și lăsăm să se călească timp de 10 minute, apoi deschidem capacul, întoarcem peștele și mai lăsăm să se călească timp de 5 minute.
Acum presărăm cu verdeață și peștele delicios este gata. Se pare că este atât de simplu, dar este foarte gustos, peștele este delicat și cremos la gust. Poți servi orez, piure de cartofi sau legume alături.
Pofta buna!