Căutați o rețetă gustoasă și festivă pentru zilele in care ai musafiri? Încercați rulada noastră de pui umplută cu brânză și legume! Este un fel de mancare perfect pentru întreaga familie și garantat să strălucească pe masa de sarbatoare.
Surprindeți-vă oaspeții cu această ruladă de pui excepțională plină de arome delicioase. Este ușor de pregătit și chiar și un bucătar mai puțin experimentat poate să o gestioneze.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- pătrunjel după gust
- 3 căței de usturoi
- 2 ouă
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras roșu
- 50 g brânză rasă
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de chili măcinat
- condimente după gust
- ouă fierte tari
- Opțional: castraveți murați, 4 roșii uscate
Mod de preparare:
Începeți prin a bate ouăle într-un castron mic și adăugați pătrunjelul tocat și usturoiul. Adăugați brânza rasă și amestecați bine totul. Dacă folosiți roșii uscate, înmuiați-le în apă clocotită și lăsați-le timp de 20 de minute.
Între timp, pregătiți pieptul de pui – tăiați-l în aceeași grosime, cam 1.5 cm – 2 cm. Așezați bucățile de piept de pui pe un strat de folie alimentară, suprapunându-le pentru a forma o suprafață uniformă. Acoperiți-le cu încă un strat de folie alimentară și bateti-le cu un sucitor sau un ciocan de carne.
Îndepărtați folia superioară, condimentați carnea cu sare, presărați cu chili și condimente după gust. Apoi răspândiți amestecul de pătrunjel și brânză uniform peste carne, lăsând un spatiu gol la un capăt. Așezați ouăle fierte tari tăiate pe jumătate alături una de cealaltă la capătul cu umplutură.
Așezați fâșii de ardei gras și morcov între ouă. Scoateți roșiile uscate din apă, feliați-le și distribuiți-le și pe carnea de pui. Apoi începeți să înfășurați carnea cu ajutorul foliei alimentare.
Rulați capetele foliei strâns, le legați cu un nod și rulați din nou carnea pe masă pentru a o face mai compactă. Legați capetele cu sfoară, încă o dată le încăruntați cu folie și răsuciți capetele. Legați o sfoară la un capăt, înfășurați-o în jurul rolei întregi și legați capătul. Așezați rulada într-un vas cu apă rece și fierbeți la foc mediu.
După ce apa dă în clocot, fierbeți rulada timp de o oră. După o oră, lăsați carnea să se răcească în apă. Odată ce ajunge la temperatura camerei, așezați rulada în frigider pentru cel puțin 8 ore. După răcire, rulada este pregătită să fie servită.
Este o rețetă minunată pentru o cină festivă, dar și pentru o zi obișnuită. Pofta buna!