Clătitele rustice din cartofi (sau tocinei) cu ingredientul meu secret sunt pur și simplu irezistibile! Acest mic truc îi face și mai buni și mai gustoși. Această rețetă am aflat-o de la o vecina a bunicii mele iar de atunci doar asa o fac.
Ești curios cu privire la acest ingredient secret? Îți voi da un indiciu: nu este nimic exotic, dar ofera un gust si o aroma deosebita tocineilor. Bucățelele crocante de jumări, combinate cu cartofii și alte ingrediente, creează un gust deosebit si o textura superba – trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta deosebit de delicioasa.
Ingrediente necesare:
- 1 kg de cartofi curățați
- 2 ouă
- O mana de jumări
- ½ ceapă de dimensiuni medii
- 3 căței de usturoi
- Sare, piper negru, semințe de chimion măcinate și cimbru după gust
- 1 lingură de făină (opțional)
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Curățați cartofii, puneți-i într-un recipient cu apă și acoperiți-i. Curățați ceapa și usturoiul, tăiați fin ceapa.
Tăiați bucățile de slanina în bucăți mai mici. Căliți ușor ceapa cu bucățile de slanina într-o tigaie, adăugând usturoiul zdrobit către sfârșit, dar fără a prăji usturoiul – daca aveti jumări deja facute, atunci caliti doar ceapa si la final adaugati usturoiul.
Dați cartofii curățați pe răzătoarea mică și condimentați cu sare, piper negru, semințe de chimion și cimbru.
Adăugați amestecul de ceapa si jumări răcit și cele două ouă întregi, amestecați totul foarte bine pentru omogenizare.
Dacă cartofii sunt prea apoși, adăugați o lingură de făină. Prăjiți tocineii până devin aurii într-o tigaie bine incinsa, cu ulei.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!