Căutați o rețetă pentru o supă de primăvară rapidă și gustoasă, plină de vitamine? Încercați supa noastră de legume! Este gata în mai puțin de o oră și chiar și începătorii o pot prepara, fara probleme.
Încălziți-vă în zilele reci de primăvară cu delicioasa noastră supă de legume. Această supă este ideală pentru întreaga familie și va satisface chiar si pe cei mai pretentiosi.
Daca nu vreti ca aceasta reteta sa fie de post, puteti adauga la fiert si 2-3 pulpe de pui.
INGREDIENTE:
- 1,5 litri de apă
- 1 linguriță de sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2-3 linguri de ulei vegetal
- 1 ardei dulce
- 1 roșie
- 1 lingură de pastă de tomate
- piper negru măcinat
- 250 g cartofi
- 150 g linte roșie
- 1 foaie de dafin
- 3 căței de usturoi (optional)
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pregătirea supei (daca o faceti cu carne de pui): Turnați 1,5 litri de apă într-o oală, adăugați 2 pulpe de pui și 1 copanel de pui, împreună cu o linguriță de sare. Puneți oala pe aragaz și gătiți la foc mic cu capacul pus până când carnea este fragedă. Îndepărtați spuma în timpul gătitului.
Pregătirea legumelor (varianta de post): Într-o tigaie, căliți ceapa tocată și morcovul ras în 2-3 linguri de ulei. Adăugați ardeiul dulce tăiat cubulețe, amestecați totul și lăsați să se călească împreună pentru un timp dupa care adaugati apa.
Adăugarea condimentelor și a roșiilor: Adăugați o cantitate potrivita de piper negru măcinat și o lingură de pastă de tomate la amestec. De asemenea, adăugați roșiile tocate. Amestecați din nou și adaugati cartofii și 150 de grame de linte roșie bine clătită. Gătiți la foc mic pana cand legumele sunt bine fierte. Condimentați după gust, dacă este necesar, și amestecați.
Notă finală: Adăugați 3 căței de usturoi tocați și pătrunjel tocat în supa gata. Amestecați din nou și lăsați să mai fiarbă 1 minut.
Supa este gata de servit. Poftă bună!