Prajitura cu brânză te va cuceri de la prima degustare. Această minunatie de desert este ideal la orice moment de cafea sau sărbătoare.
Nu există nimic mai bun decât o prajitura de casă parfumată și gustoasă, preparată conform rețetei. Odată ce încerci această prajitura delicioasa, vei dori să împărtășești această rețetă cu întreaga lume!
CE FACE PRAJITURA CU BRÂNZĂ DE CASĂ ATÂT DE EXCEPȚIONALĂ?
Prajitura este populară mai ales datorită gustului și texturii sale unice. Aceasta combină ingrediente de calitate, rezultând o aromă bogată, dar delicată. Prajitura este incredibil de gustoasă și se află printre cele mai bune rețete de prajitura cu brânză de casă pe care le-am încercat vreodată.
INGREDIENTE ȘI METODA DE PREGĂTIRE
Care este secretul acestei prajituri? Desigur, acesta constă în ingredientele și în metoda precisă de preparare. Mai jos vei găsi o listă de ingrediente, iar pas cu pas îți voi arăta cum să pregătești această prajitura de brânza:
- Ouă: 4 bucăți (separate gălbenușurile de albușuri)
- Zahăr vanilat: 2 pachete
- Zahăr: 120 g
- Unt: 100 g
- Lămâie: 1 bucată (organică, coaja rasă și zeama de la jumătate de lămâie)
- Brânză de vaci: 750 g (sau ricotta sau mascarpone)
- Lapte: 150 ml
- Amidon de porumb: 60 g
- Rodie: 1 bucată (poate fi inlocuita cu alt fruct)
METODA DE PREGĂTIRE:
Vom începe prin separarea gălbenușurilor de albușuri.
Batem albușurile cu cele două pachete de zahăr vanilat și un praf de sare până se formează vârfuri rigide.
Într-un alt castron, amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mixăm până când amestecul devine cremos. Adăugăm untul topit și amestecăm bine.
Spălăm lămâia bine, o ștergem, iar coaja o dam pe razatoare. Adăugăm această coajă la amestecul de gălbenușuri. Stoarcem zeama de la jumătatea unei lămâi și o adăugăm și la amestec.
Amestecăm bine. Adăugăm brânza de casă și mai mixăm o dată. Treptat, amestecăm continuu, adăugăm 150 ml de lapte.
Apoi adăugăm amidonul de porumb cernut și amestecăm totul bine.
Încorporăm treptat și cu grijă albușurile bătute în acest amestec pentru a evita să iasă aerul din albușuri. Este mai bine să folosim o spatulă și să încorporăm ușor.
Turnăm amestecul pregătit într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.
Spălăm, curățăm și scoatem semințele din rodie.
Presărăm semințele de rodie peste prajitura și o punem într-un cuptor preîncălzit la 180°C. Coacem aproximativ 1 oră.
După acest timp, oprim cuptorul, îl deschidem ușor și lăsăm prajitura în cuptor încă 30 de minute.
Apoi scoatem prajitura, o lăsăm să se răcească complet și apoi o tăiem.
Poftă bună!
DE CE AR TREBUI SĂ ÎNCERCI ACEASTĂ PRAJITURA?
Această prajitura de brânză este o adevărată bijuterie printre deserturi. Este aerată, suculentă și, datorită rodiilor, fructată si aromata. Dacă cauți rețeta perfectă care să încânte orice gurmand, această prajitura este alegerea potrivită.