Căutați rețeta perfectă pentru o prăjitură rapida si foarte aromata? Încercați această delicioasă plăcintă de mere cu budincă! Este incredibil de gustoasă și totuși complet simplă de făcut.
Bucurați-vă de sărbători sau de mesele in familie cu această fantastică plăcintă de mere. Crusta frageda, umplutura delicioasă de mere și stratul de budincă se topesc în gură. Lăsați-vă „ispititi” de aroma și gustul primăverii!
Ingrediente pentru aluat:
- 2 căni de făină albă
- 2 căni de făină de grâu dur
- 250 g unt
- 1 cană de zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat (16g)
- 3 ouă
- 1-2 linguri de smântână acră (18% grăsime)
- 2 lingurițe praf de copt
Aluat: Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin spumoase. Într-un alt castron, cerneți făina cu praful de copt și amestecați cu untul.
Adăugați ouăle bătute și smântâna acră, și amestecați totul până devine omogen. (Nu este necesar să refrigerăm aluatul decât dacă este prea lichid; îl puteți răci timp de aproximativ 30 de minute).
Apoi împărțiți aluatul în două părți (2/3 și 1/3). Așezați porțiunea mai mare pe fundul unei tăvi de copt (dimensiuni 25/38 cm), tapetata cu hartie de copt. Înfășurați a doua parte a aluatului și puneți-o în frigider.
Umplutura:
- 3 budinci de vanilie (40 g fiecare)
- 5 căni de lapte
- 6 linguri de zahăr
- 2 kg mere
- 1 linguriță scorțișoară
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Spălați merele, îndepărtați sâmburii și radeți-le folosind un răzătoare mare. Amestecați-le cu scorțișoara și întindeți-le peste aluat.
Amestecul de budincă: Amestecați budincile cu zahărul într-o cană de lapte și fierbeți laptele rămas. Adăugați budincile amestecate și fierbeți până se îngroașă. Turnați amestecul fierbinte peste merele rase și nivelati-l.
Întindeți aluatul rămas răcit peste budincă. Coaceți prajitura timp de aproximativ 40-50 de minute la 180 de grade Celsius. După răcire, presărați cu zahăr pudră. Pofta buna!