Ce ar putea fi mai bun decât un desert de ciocolată de casă care se topește în gură, cu o aroma subtila de cafea? Această rețetă vă va arăta cum să pregătiți cel mai bun desert pentru a va intampina musafirii sau pentru a-l pune pe masa de sarbatoare.
Sunteți pregătit să vă surprindeți cei dragi cu acest desert incredibil de delicios? Descoperiți o rețetă simplă, dar irezistibilă. Eu am pus putin ness pentru ca ne place aroma de cafea (puteti folosi si esenta de cafea) sau puteti lasa crema simpla, depinde cum va place mai mult.
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- Un praf de sare
- 8 grame de zahăr vanilat
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de lapte
- 5 linguri de făină
- 3 linguri de cacao
- 7 grame de praf de copt
- 100 ml de lapte rece
- 200 ml de frișcă bătută
- 100 grame de ciocolată neagră topită
- 1 budincă de ciocolată (am folosit Danette)
- 1 lingurita ness (sau esenta cafea)
- Ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Bateți ouăle într-un castron, adăugați un praf de sare, zahărul vanilat și 5 linguri de zahăr, și amestecați bine.
Adăugați treptat uleiul și laptele, amestecând încontinuu.
Într-un alt castron, amestecați făina cernută, cacaoa și praful de copt, apoi încorporați treptat această amestec în amestecul de ouă.
Turnați aluatul într-o tavă unsă și presărată cu făină. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20-25 de minute.
După coacere, turnați imediat 100 ml de lapte rece peste blat.
Bateți frișca. Amestecați ciocolata topită cu budinca de ciocolată (Danette la 125 gr) si nessul. Păstrați puțin pentru decor și adăugați restul la frișcă și amestecați.
Intindeti crema pe blat și nivelati-o. Decorați prajitura cu crema de ciocolată rămasă.
Pregătiți acest desert irezistibil și bucurați-vă de momente de neuitat alături de cei dragi. Pofta buna!