Astăzi vom împărtăși rețeta originală pentru tarte cu brânză de vaci crescute cu drojdie de la bunica mea.
Aceste placinte sunt excepționale pentru faptul ca sunt moi mult timp și aroma lor unică. Amintiți-vă de vremurile trecute și bucurați-vă de o placinta delicioasa, moale, pufoasa si aromata.
Ingrediente pentru aluatul placintelor:
- 600 de grame de făină albă
- 50 de grame de drojdie uscată
- 100 de grame de unt
- 80 de grame de zahăr
- 1 linguriță de zahăr vanilat
- 2 gălbenușuri
- un praf de sare
- 300 de ml de lapte
Începeți prin a turna lapte călduț într-un castron, adăugați drojdia și o linguriță de zahăr și amestecați bine. Apoi, luați un alt castron, turnați făina, adăugați gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat și amestecul de drojdie și amestecați totul bine.
Apoi combinați această amestec cu restul laptelui cald. În final, adăugați untul topit și amestecați bine totul cu mâinile. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească.
Când aluatul a crescut, intindeti-l într-o formă rectangulară. Apoi tăiați-l în cuburi, fiecare latură având aproximativ 10 cm lungime.
Pentru umplutură:
- 500 de grame de brânză de vaci
- 3 linguri de griș
- 100 de grame de zahăr granulat
- 1 linguriță de zahăr vanilat
- 2 ouă
- opțional: coajă de lămâie, stafide
Pentru uns:
- 1-2 ouă
- 1 linguriță de lapte
Mod de preparare:
Acum este momentul să pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci, zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, grișul într-un castron și amestecați totul bine. Apoi adăugați albușurile bătute și amestecați din nou.
Apoi, întindeți o lingură de umplutură pe fiecare bucata de aluat și îndoiți colțurile spre centru pentru a crea o imbinatura.
Puneti placintele pe o tavă tapetata cu hârtie de copt și lăsați-le să se odihnească timp de 30 de minute. În final, ungeți placintele cu o amestec preparat din ou și lapte. Apoi puneți tava de copt în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 20 până la 25 de minute la 180 de grade Celsius.
Poftă bună!