Nu știți ce să faceți cu orezul rămas? Încercați aceste batoane de orez cu brânză fantastice! Sunt crocante, delicioase și garantat că vor fi iubite de întreaga familie.
Căutați o rețetă pentru o cină sau prânz rapid și gustos? Batoanele de orez cu brânză sunt alegerea perfectă. Sunt ușor de preparat și chiar și un bucătar începător le poate face.
Ingrediente necesare:
- orez gătit: 4 – 5 căni
- ardei gras: 1 mare
- cartofi gătiți: 800 g
- ouă: 2
- piper negru măcinat: 1 linguriță
- brânză rasă: 1 cană (am folosit cascaval)
- sare: după gust
- ceapă: 1 mare
- pătrunjel: după gust
- ardei iute (opțional): 1 bucățică
MOD DE PREPARARE:
Mixați ceapa cu ardeiul gras și opțional cu ardeiul iute într-un blender. Transferați această amestec într-un castron.
Mixați orezul într-un blender și adăugați-l la amestecul de legume. Adăugați brânza rasă, sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
Zdrobiți cartofii gătiți și adăugați-i la amestec împreună cu ouăle. Amestecați amestecul și dați-i formă de batoane – sau orice alta forma vreti voi – eu le-am facut batoane pentru ca arata foarte bine dupa ce sunt prajite si se modeleaza mai usor.
Prăjiți batoanele în ulei, într-o tigaie, până devin aurii pe ambele părți. Lăsați batoanele pe prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei și apoi serviți. Daca nu doriti sa folositi ulei, puteti coace batoanele si la cuptor (neaparat pe hartie de copt) sau in airfryer.
Batoanele de orez sunt o modalitate excelentă de a folosi orezul rămas. Sunt gustoase, crocante in exterior si moi la interior și garantat vor satisface chiar și cele mai pretențioase persoane. Încercați-le și convingeți-vă singuri!
Pofta buna!