Căutați o rețetă delicioasă, dar simplă pentru un desert delicios? Încercați incredibilul nostru tort inteligent cu semințe de mac, care vă va fermeca cu cele 5 straturi și gustul uimitor!
Acest desert cu semințe de mac nu este doar un desert obișnuit. Datorită ingredientului secret, după coacere, se creează 5 straturi care vă vor încânta atât ochii, cât și papilele gustative.
Ingrediente necesare:
- 75g unt
- 100g ciocolată albă
- 5 ouă mari
- 150g zahăr
- Zahăr vanilat (opțional)
- 5 linguri apă rece
- 100g făină
- Un praf de sare
- Coajă de lămâie
- 200g semințe de mac măcinate fin
- 1 lingură rom (opțional)
- 600 ml lapte rece
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 160°C și pregătiți o tavă de copt cu dimensiunile 30 x 20 cm, unsă cu unt.
Într-un vas mic pe foc mediu, topiți untul. După ce opriți focul, amestecați ciocolata albă. Lăsați să se răcească puțin.
Separați gălbenușurile de albușuri. Amestecați gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Adăugați zahărul vanilat, dacă folosiți, și apoi adăugați cele 5 linguri de apă rece.
Amestecați amestecul de gălbenușuri în amestecul cald de unt și ciocolată și adăugați treptat făina și coaja de lămâie.
Adăugați jumătate din semințele de mac măcinate fin și amestecați bine. Apoi adăugați restul de semințe de mac și amestecați bine.
Dacă folosiți rom, adăugați-l acum, apoi amestecați jumătate din laptele rece. Adăugați cealaltă jumătate din lapte și amestecați.
Bateți albușurile pana obtineti vârfuri ferme cu un praf de sare și câteva picături de suc de lămâie.
Încorporați cu grijă amestecul de semințe de mac în albușurile bătute cu ajutorul unei spatule și turnați acest amestec în tava pregătită unsă cu unt.
Coaceți timp de aproximativ o oră la 160°C cu funcția de încălzire superioară și inferioară, până când prajitura capătă o culoare aurie și se formează un strat la suprafață.
După coacere, lăsați prajitura să se răcească la temperatura camerei și apoi refrigerati-l timp de câteva ore.
Acum puteți felia și servi prajitura.
Poftă bună!