Ești în căutarea celui mai bun desert fără coacere? Încearcă tortul nostru cremos cu căpșuni și piscoturi! Această delicioasă prăjitură este făcută din căpșuni proaspete, cremă și blat delicios de piscoturi și este atât de ușor de făcut încât chiar și un bucătar începător o poate face.
Prajitura cu căpșuni și biscuiți fără coacere este desertul perfect pentru întâlniri de vară cu familia și prietenii. Este revigoranta, delicioasa și garantat să-i încânte chiar și pe cei mai pretențioși papile gustative.
Eu am folosit piscoturi insa daca nu aveti, puteti folosi biscuiti (sau chiar un blat de pandispan) – orice doriti, pentru ca iese absolut delicios.
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g căpșuni
- 100 g zahăr
- 700 ml lapte
- 100 g amidon de porumb
- 100 ml lapte
Cremă: Căpșunile curățate și tăiate mărunt cu zahărul se amestecă cu un blender de mână, se strecoară și se pun într-un vas. Se toarnă 700 ml de lapte în amestec, se aduce la fierbere și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.
Într-un castron, se amestecă 100 g de amidon de porumb și 100 ml de lapte. Se adaugă in vasul cu căpșuni și se fierbe, amestecând încontinuu, până se îngroașă. Se lasă să se răcească.
Pentru „blat”:
- 36 piscoturi
Pentru stratul de căpșuni:
- 500 g căpșuni
- 120 g zahăr
- 30 g unt
Strat de căpșuni: Într-o tigaie, adaugă 120 g de zahăr și 30 g de unt. Se va forma ceva asemănător caramelului, apoi adaugă 500 g de căpșuni curățate, amestecă de câteva ori pentru a omogeniza toata compozitia. Așează peste ultimul strat de crema.
Mod de preparare:
Blat: Așează piscoturile pe fundul unei forme de tort.
Finalizare: Așează crema răcită peste stratul piscoturi (2 straturi de piscoturi si doua de crema) dupa care se intinde stratul de căpșuni și refrigerază tortul timp de cel puțin 4 ore.
Dacă vrei să îți încânți cei dragi cu un desert uimitor care va dispărea de pe farfurie într-un timp scurt, asigură-te că încerci această rețetă pentru o prajitura fără coacere cu căpșuni. Pofta buna!