Aceasta prajitura cu crema de gris se prepara super usor, nu ai nveoie de prea multa experienta in bucatarie iar gustul este absolu delicios.
Combinatia dintre crema de griș, pufosenia blatului de cacao și aroma glazurii de ciocolata este absolut irezistibila.
Recomand sa incercati aceasta reteta pentru ca este perfecta pentru orice ocazie, chiar si pentru aniversari si arata foarte bine si sub forma de tort.
Ingrediente pentru blat:
- 7 albușuri
- 5 gălbenușuri
- 120 g zahăr granulat
- 60 g făină albă
- 20 g pudră de cacao
- 6 linguri apă la temperatura camerei
- 1 linguriță praf de copt
Pentru blat – Într-un bol, amestecați făina, praful de copt și cacaoa.
Bateți albușurile până se formează vârfuri rigide și bateți separat gălbenușurile cu zahărul. Adăugați apa călduță și amestecul uscat de făină, apoi încorporați ușor albușurile bătute.
Turnați compoziția într-o tavă unsă și tapetată (20 x 36 cm) și coaceți la 180°C timp de aproximativ 35 – 40 de minute.
Pentru crema:
- 1 litru lapte
- 180 g griș
- 130 g zahăr granulat
- 4 pliculețe zahăr vanilat
- 2 gălbenușuri
- 250 g unt
Pentru glazura:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 150 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Bateți gălbenușurile cu zahărul vanilat, adăugați zahărul, grisul și 200 ml lapte, și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
Într-o cratiță, aduceți la fierbere 800 ml de lapte, amestecați în compoziția pregătită și gătiți până obțineți o cremă groasă.
Turnați crema fierbinte într-un castron, acoperiți cu folie și lăsați să se răcească.
Mixați crema răcită și bateți în untul moale. Întindeți-o peste blatul copt.
Pentru glazură, turnați frișca lichidă fierbinte peste ciocolata cu lapte și mixați. Turnați glazura peste cremă și lăsați să se întărească în frigider.
Acest desert delicat, cu crema delicioasa de griș este rapid, ușor de preparat si este atât de delicios încât copiii l-ar mânca în fiecare zi. Poftă bună!