Aceasta reteta de prajitura la tava este super simplă, rapid de facut si cu ingrediente la indemana oricui. Pentru a o pregati nu ai nevoie de un cuptor si nici macar de aragaz – totul se face super simplu.
Puteti folosi orice tava doriti voi – astfel va iesi prajitura cu mai multe straturi sau cu mai putine, in functie de tava voastra.
Eu am folosit frisca pudra pe care am mixat-o cu lapte insa am testat si reteta cu frisca lichida – unde trebuie sa folositi cam 500 ml frisca sau puteti folosi alte creme pudra care se mixeaza cu lapte rece, la alegere.
Porții: 8-10
Pregătire: 30 min
Total: 30 min
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură cu biscuiți și fructe în tavă
- 2 pachete de frișcă
- 2 căni de lapte (să umplem cănile cu puțin mai puțin de un deget)
- 2 pachete de biscuiți cu ciocolată – cam 120 gr
- Aprox 300 gr de capsuni sau alte fructe
- 2 banane
- Fulgi de ciocolata 50 gr
Pentru bază:
- 1 pachet și jumătate de biscuiți cu ciocolată – aprox 200 gr
Pentru topping:
- 200 ml smantana pentru frișcă
- 200 g de ciocolată amaruie
Cum să faci prăjitura cu biscuiți și fructe în tavă?
Într-un bol suficient de adânc, luați frișca și laptele și bateți cu un mixer până când devine consistenta. Rupeți biscuiții în bucăți și adăugați fructele, tăiate în cuburi mici. Eu am folosit capsuni si banane dar voi puteti folosi orice combinatie va place mai mult.
După adăugarea fulgilor de ciocolată si a biscuitilor, amestecați ingredientele bine. Așezați un strat de biscuiți în tavă și turnați toata crema peste acestia dupa care intindeti-o uniform.
Puteți pune prăjitura la frigider în timp ce pregătiți toppingul de ciocolată. Încălziți frișca lichidă până când atinge punctul de fierbere pentru a pregăti sosul de ciocolată. Adăugați ciocolata în frișca încălzită și topiți-o.
Turnați sosul de ciocolată peste prăjitură și răspândiți-l uniform. Puneti prajitura 20-30 de minute la frigider apoi feliați și serviți. Pofta buna!