Daca esti in cautarea unei retete delicioase de paine, iti recomand sa o faci pe aceasta. Practic, este o paine aperitiv, cu multe legume, branza feta si cartofi.
Eu o pregatesc atunci cand am musafiri si vreau sa le servesc ceva mai special, delicios dar in acelasi timp sa fie usor si simplu de preparat, fara prea multe batai de cap.
Ingredientele pentru aceasta paine sunt la indemana oricui iar in ceea ce priveste legumele, puteti folosi orice tip de legume va place mai mult.
Ingrediente necesare:
Pentru legume:
- 1 ardei verde
- 1 ardei roșu
- 1 legătură de pătrunjel
- bucată mică de varză
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof
- brânză feta (100g)
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 1,5 căni de lapte (300 ml)
- 1 cană mică de ulei vegetal (90 ml)
- 3,5 căni de făină (420 g)
- 2 plicuri de praf de copt (20 g)
- 1 linguriță de sare (8 g)
Pentru uns tigaia:
- unt moale (20g)
Cum să faci pâine pufoasă cu legume?
Rade morcovii și cartofii pentru pâine. Tăiați și pregătiți celelalte legume. Puneți ingredientele necesare pentru aluat într-un castron și amestecați până se omogenizează.
Incepeti mai intai cu ouale si laptele + uleiul dupa care incorporati treptat ingredientele uscate. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, fara cocoloase, cu o consistenta ca pentru chec.
Adăugați legumele la aluat și amestecați. Ungeți tava cu unt și turnați aluatul pentru pâine în ea. Coaceți ambele părți ale pâinii timp de 15 minute fiecare și pregătiți pentru servire.
Va doresc pofta buna!