Desertul acesta este o aromă tradițională și iubită a bucătăriei turcești. Oferind o gustare ușoară dar super buna, acest desert, care este adesea preferat în timpul lunii Ramadan, este și o opțiune minunată pentru a impresiona oaspeții în ocazii speciale și la mese festive.
Eu il fac mereu atunci cand urmeaza sa am musafiri deoarece este foarte usor de preparat si stiu sigur ca va fi pe placul tuturor invitatilor mei.
Daca veti incerca acest desert nu veti da gres absolut deloc. Aveti nevoie de cateva ingrediente iar costul prepararii acestui desert tipic turcesc este unul mic.
Ingrediente necesare pentru desert:
- 125 g unt
- 1 cană de făină
- Jumatate de cana de zahar pudra
- 1 litru de lapte
- 1 pachet zahar vanilat sau esenta de vanilie
Pentru glazura:
- Jumătate de cutie (100 ml) de smantana pentru frișcă
- 100 g de ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Topiți untul într-un vas. Prajiți făina până când își eliberează aroma. Puteti inlocui faina cu amidonul de porumb – amestecati cu laptele si puneti la fiert.
Adăugați laptele și zahărul pudră, amestecând continuu în timpul gătirii. Amestecați în timp ce adăugați laptele pentru a preveni formarea de cocoloașe. Luați de pe foc când se îngroașă.
Adăugați un pachet de vanilie și amestecați. Amestecați sau bateți timp de 5 minute pentru o consistență netedă (cu mixerul sau in robot).
Împărțiți desertul pregătit în boluri. Pentru glazura, topiti ciocolata cu smantana pentru frisca într-un vas – amestecati bine pana se omogenizeaza si ciocolata este topita.
Puneti glazura de ciocolată peste boluri și serviți după răcire. Pofta buna!