Bogată în legume și foarte satioasa, aceasta rețeta de placintă moale cu vinete este o rețetă delicioasă pe care o poți savura la micul dejun sau ca gustare.
Să aruncăm o privire asupra ingredientelor necesare pentru această rețetă de placintă cu legume prăjite și să începem.
Măsurătoarea cu cana folosita: 200 ml
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1,5 căni de lapte cald (300 ml)
- 1,5 căni de apă caldă (300 ml)
- 1 linguriță de sare (8 gr)
- 1 lingură de zahăr (20 gr)
- 1 pachet de drojdie uscată (10 gr)
- 3,5 căni de făină (420 gr)
- 3 vinete
- 2 ardei verzi
- 1 ardei roșu
- 5 – 6 cepe verzi
- Pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 cartof
Pentru prăjit:
- 1 – 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Pregatire:
Spală vinetele și taie-le feliuțe subțiri. Presară peste ele o linguriță de sare, amestecă bine, acoperă-le cu folie plastic și lasă-le să stea timp de 30 de minute.
Bate ouăle, apa și laptele pentru aluat. Adaugă drojdia, zahărul și sarea și amestecă până se dizolvă drojdia.
Adaugă treptat făina și amestecă cu o spatulă. Acoperă și lasă să stea timp de 30 de minute.
Rade cartoful, toacă fin ceapa verde, pătrunjelul, ceapa și ardeii și amestecă-le toate împreună.
Adaugă legumele la aluatul odihnit și amestecă. După ce storci vinetele, adaugă-le la aluat și amestecă din nou.
Pune o tigaie potrivită pe aragaz, adaugă 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui și încălzește bine la foc mare. Toarnă 2 polonice de aluat în tigaia bine incinsa și întinde-l.
Reglează aragazul la foc „mediu” sub tigaie. Când partea de jos este aurie, întoarce-o. Coace toate placintele, intorcandu-le pe ambele parti.