Rețeta de turte pufoase prăjite, care oferă meselor noastre aroma sa tradițională, insa foarte multe persoane se feresc sa le pregateasca deoarece considera ca este o reteta cam dificila (din cauza ca trebuie sa faca aluatul).
Totusi, turtele acestea sunt ideale pentru cei care caută un mic dejun sau gustare sănătoasă și ușoară, rețeta de turte se remarcă și prin comoditatea sa.
Bucurați-vă de deliciul pufoasă al turtelor prăjite cu această rețetă, moi în interior și usor crocante la exterior, perfecte atat cu gem/nutella cat si servite in loc de paine (sunt extraordinar de bune)
Ingrediente pentru turte:
- 2 căni (500 ml) de apă caldă
- 1 linguriță (10 grame) zahăr
- 1 lingură (10 grame) drojdie uscată
- 6,5 căni (780 grame) făină
- 1 linguriță (8 grame) sare
- 1 – 2 lingurițe (20 ml) ulei – in aluat
- Ulei pentru prajit
Pregatire:
Într-un castron, amestecați apa caldă, zahărul și drojdia. Adăugați făina și sarea și adunați aluatul cu o spatulă.
Apoi adăugați 1 – 2 lingurițe de ulei vegetal și frământați bine timp de 5 minute.
Acoperiți și lăsați să crească timp de 40 de minute. După creștere, frământați puțin aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
Împărțiți aluatul în 12 bucăți și rulați-le în bile. Așezați bilele individuale pe foi separate de hârtie unsă.
Acoperiți-le cu o cârpă curată și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. După timp, apăsați pe bile pentru a le intinde usor si faceți o gaură mica în centru, cu degetul.
Adăugați destul de mult ulei într-o tigaie potrivită și încălziți-l bine. Așezați aluatul împreună cu hârtia unsă în tigaie și prăjiți-le, întorcându-le până se rumenesc frumos pe partea de jos.
Apoi îndepărtați hârtia unsă și întoarceți-le pentru a prăji și cealaltă parte. Scoateti-le mai apoi pe servetele de hartie pentru a se scurge excesul de ulei. Sunt foarte bune atat fierbinti cat si reci.
Pofta buna!